ULTIMA ORĂ! Verificări la producătorii de mangal din Vidra

0
2072

Polițiștii efectuează în această dimineață verificări privind instalațiile clandestine de producere a mangalului în Vidra. La acțiune participă reprezentanți ai Poliției Locale și Direcției de Sănătate Publică.

În august anul trecut, pompierii din cadrul Stației Vidra împreună cu poliția locală Vidra și reprezentanți ai IPJ Vrancea, au desfășurat o acțiune de identificare de bocșe ilegale în care se produc cărbuni, în comuna Vidra, sat Burca, urmare a unui apel primit prin 112. La acțiune au luat parte și inspectori din cadrul DSP Vrancea. Cetățenii din zonă au apelat la autorități, deranjați fiind, în mod repetat, de fumul gros ce se degajă, ca urmare a producerii ilegale de cărbuni. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat în total 5 sancțiuni, în valoare de 5.000 lei fiecare, potrivit HG 857/2011. „DSP Vrancea a aplicat cinci sancțiuni pentru disconfortul creat, prin producerea de mangal, locuitorilor din zonă”, a declarat atunci dr. Cătălin Graur, director coordonator al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Atunci, primarului comunei Vidra, Silviu Pintilie, a declarat că în comună există o stare de tensiune și de conflict deschis, între fabricanții de cărbune și cetățenii care sunt deranjați de fumul degajat prin producerea de cărbune foarte aproape de sate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here