Peste 10 kilometri de drumuri comunale din Răcoasa au fost asfaltați

0
156
dav

Primăria Răcoasa a asfaltat mai multe drumuri comunale, lungimea totală a acestora fiind de 10,5 kilometri. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În cadrul acestui proiect au fost  modernizate drumurile care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăști, Gogoiu și Verdea. Valoarea investiției este de peste 7,7 milioane de lei fără TVA. În ultimii ani, autoritățile locale au implementat mai multe proiecte de investiții. Autoritățile locale din Răcoasa au construit o grădiniță de la zero. Investiția în valoare de peste 360 de mii de lei a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Vrancei”.

Primarul comunei Răcoasa, social democratul Vladimir Păun, a precizat că în localitate a fost construit și un Centru de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc. Investiția a fost realizată cu sprijinul Guvernului României – Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”. Valoarea totală a subproiectului este de 129.880 euro. Beneficiari direcți sunt 15 copii școlari, cu vârsta între 7 și 14 ani, aflați în situații de risc.

Primăria Răcoasa a implementat și un proiect care a vizat amenajarea unui traseu tematic denumit „100 de ani de eroism la Mărăști”. Proiectul a constat în montarea unor panouri electronice de marcare/informare și realizarea unui ghid turistic bilingv. Valoarea estimată a proiectului este de 150 de mii de lei, plus TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). „Este vorba de un traseu tematic cu și despre satul Mărăști, unde, pe lângă Mausoleu, mai există câteva obiective istorice importante încă din timpul Primului Război Mondial. Este vorba de niște cazemate, biserica și școala din Mărăști, construite cu sprijinul Asociației Mărăști al cărui membru fondator a fost regina Maria”, a afirmat primarul Vladimir Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here