Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

GALERIE FOTO: Conferință dedicată „Atelierelor de Vară – Șotron“, la Sala Balada din Focșani

Conferința de deschidere a Atelierelor de Vară „Șotron”, realizate de Asociația OvidiuRo, a avut loc ieri, la Sala „Balada” din Focșani. La această conferință au participat educatoare din județele: Vaslui, Tulcea, Prahova, Galați, Iași, Harghita, Dâmbovița, Alba, Buzău, Brăila, Bacău și Vrancea. Invitați la eveniment au fost vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, și inspectorul școlar general adjunct, profesor Aurel Șelaru.

„În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, vreau să vă transmit din partea domnului președinte Marian Oprișan faptul că administrația publică județeană sprijină în mod constant tot ceea ce înseamnă activități școlare și extrașcolare, care contribuie la dezvoltarea copiilor. Doresc să felicit și să mulțumesc cadrelor didactice care s-au oferit voluntare să desfăsoare sesiuni zilnice în grădiniță și care oferă copiilor o experiență de învățare de neuitat pe durata verii, pentru ca educația să fie cât mai accesibilă și mai adecvată pentru toți copiii din România, indiferent de mediul social din care provin. Toate aceste demersuri demonstrează interesul și implicarea dumneavoastră pentru susținerea și promovarea educației în rândul copiilor și tinerilor vrânceni. Vă mărturisesc că și eu am beneficiat de acest program, l-a convins pe fiul meu ca atunci când a venit toamna să nu aibă acele mofturi și supărări că va merge la grădiniță. Și cu siguranță este un proiect care trebuie să meargă mai departe, și în Vrancea va merge mai departe, cum noi știm să păstrăm tradiția. Vă doresc mult succes și să aveți o vară minunată”, a transmis Dănuț Cristian.

Inspectorul școlar general adjunct, profesor Aurel Șelaru, a apreciat faptul că Vrancea va fi, timp de 6 luni, capitala educației timpurii. „Ne dorim ca începând din iulie și până în decembrie, județul Vrancea să fie capitala Educației Timpurii. Să știți că este o mândrie pentru noi toți și pentru dumneavoastră. Puterea stă în fiecare dintre noi. Și lucrurile bune să știți că se fac împreună. Vă doresc sănătate și să fiți mândri că sunteți focșăneni, vrânceni și români“, a spus inspectorul școlar general adjunct. „Dumneavoastră sunteți doamnele și domnișoarele care deschid sufletul copilului. Și dacă îl deschideți așa cum trebuie, noi ceilalți, respectiv învățătorii și profesorii, avem ce duce mai departe“, a adăugat acesta. Capitala Educației Timpurii a fost anul trecut în județul Maramureș, în Dâmbovița este în prezent, iar Vrancea va fi  timp de 6 luni, din iulie.

Tot în cadrul acestei conferințe, a fost discutat și proiectul „Educația ne unește”, fiind menționate mai multe metode de mișcare ce vin în sprijinul instructiv educativ sub diverse forme.

În zilele de 8 și 9 iunie se va face o formare a cadrelor didactice care s-au înscris la atelierele de vară „Șotron”, din regiunea de Sud Est a României. Inspectorul învățământului preșcolar Amalia Chirtoc, a transmis: „Mulțumesc Asociației OvidiuRo pentru prezență, pentru activitățile inițiate la nivel județean, fără de care educația nu își are rostul, gazdei Maria Murgoci pentru deschiderea pemanentă arătată cadrelor didactice, lectorului doctor universitar Cornelia Ștefănescu, din cadrul Universității București, Filiala Focșani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?