Viitorii liceeni, care vor să urmeze cursurile LPS, se pot înscrie astăzi pentru susținerea probelor sportive

0
563

Absolvenții de gimnaziu care vor să urmeze cursurile Liceului cu Program Sportiv (LPS), din clasa a IX-a, mai au la dispoziție doar ziua de astăzi pentru a se înscrie pentru susținerea probelor de aptitudini sportive. Acestea sunt eliminatorii și vor fi organizate în perioada 15 – 16 mai. Acestea constau în susținerea unor probe sportive generale și a unor probe specifice ramurii sporte alese. Rezultatele probelor sportive vor fi afișate la data de 20 mai.

Potrivit ofertei liceului pentru anul școlar 2019 – 2020 la clasele a IX-a, sunt disponibile un număr total de 84 locuri (3 clase) cu secțiile sportive de atletism, baschet (băieți), handbal (fete și băieți), fotbal, judo și rugby.

Pentru înscrieri, candidații trebuie să prezinte următoarele documente:

– anexa la fișa de înscriere pentru participarea la probele de aptitudini sportive, eliberată de unitatea școlară de la care provine candidatul;

– dovada de vaccinări și adeverință medicală de la medicul de familie cu mențiunea „APT PENTRU EFORT” sau „APT PENTRU SUSȚINEREA PROBELOR SPORTIVE”;

– copie certificat de naștere sau carte de identitate a elevului;

– copie carte de identitate părinți;

– dosar cu șină.

De asemenea, în planul de școlarizare al liceului sunt și 45 locuri, în două clase pentru elevi de a V-a, cu program de dimineață al cursurilor, pentru sporturi precum atletism, judo, handbal (fete și băieți), fotbal și baschet (băieți). Înscrierile vor avea loc până la data de 31 august 2019.

Se asigură cazare la nivelul unității de învățământ în condiții avantajoase, atât pentru clasele de liceu cât și pentru clasele a V-a. „La Liceul cu Program Sportiv, învață ce înseamnă competiția, disciplina, spiritul de echipă și fair play-ul, să aprecieze natura și mișcarea, să socializeze și să dovedească inițiativa și curajul de a se descurca în situații dificile. Practic, sportul reușește să îi pregătească pentru viață”, transmite director adjunct al LPS, Ionel Agrigoroaiei.

Printre absolvenții de renume ai liceului, singurul de acest profil din județul Vrancea, se numără Vlad Basarabescu, care a urmat UNATC-ul, în prezent fiind actor de prestigiu în București, Mircea Dimofte și alții. Mulți dintre foștii elevi ai Liceului cu Program Sportiv Focșani joacă, în prezent, la cluburi sportive din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here