ULTIMA ORĂ! FOTO! Acțiunea TRUCK&BUS continuă! Șoferii spun că sunt binevenite controalele

0
1060

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În această dimineață, polițiștii au oprit autocare și microbuze, mulți șoferi afirmând că aceste controale sunt binevenite.

Un șofer de microbuz, care efectua cursa Oreavu-Focsani, a fost sancționat contravențional cu suma de 870 de lei (6 puncte amenda), pentru că transporta mai multe persoane decât numărul prevăzut în certificatul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here