Amplu proiect investițional în Cartierul Sturza din Odobești

0
1109

Primăria Odobești a demarat un amplu proiect investițional care vizează crearea unei zone metropolitane a orașului Odobești. Practic, în cartierul Mihail Sturza se află în derulare, sau au fost finalizate, proiecte care vizează alimentarea cu gaze naturale, alimentarea cu apă, canalizare, construcția de locuințe sociale și de serviciu, construirea unui teren de sport, realizarea a două parcuri de agrement și petrecere a timpului liber.

Astfel, în Cartierul Sturza, sunt construite 280 unități locative: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative. La acestea se adaugă 64 de locuințe de serviciu. Astfel, se estimează că în următorii doi ani să fie date în folosință un număr total de 348 de locuințe.

Primăria Odobești, condusă de social-democratul Daniel Nicolaș, mai are în derulare un alt proiect care vizează înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, din Odobești. Proiectul prevede înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber, pe o suprafață totală de 5,7 de hectare din care 5,2 de hectare spații verzi, sistem de iluminat, sistem de irigații, sistem supraveghere video, sistem wi-fi, sistem alimentare cu apă și canalizare; amenajare locuri de petrecere a timpului liber cu diverse activități: pistă de biciclete, teren de fotbal, teren de tenis, locuri de joacă pentru copii. De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a străzii Giurgea, stradă ce asigură accesul direct către parc. Strada are o lungime de aproximativ un kilometru, parte carosabilă de 6,00 m, trotuar pietonal (partea dreapta) – 1,30 m, inclusiv borduri, șanț pereat, partea stânga. Lucrările se vor executa pe un teren situat în intravilanul orașului Odobești. Valoarea estimată este de 6.891.326,81 lei fără TVA.

Referitor la dezvoltarea acestei zone, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat că tot ceea ce înseamnă Cartierul Mihail Sturza din Odobești face parte din programul de priorități privind dezvoltarea infrastructurii urbane. „Împreună cu Daniel Nicolaș, primarul orașului, am stabilit o serie de priorități pentru Odobești și iată că ceea ce am promis am realizat. Până acum 60 de familii de tineri s-au mutat în casă nouă în Cartierul Sturza din orașul Odobești, iar proiectul cartierului prevede realizarea unui număr total de 348 de locuinţe, respectiv 64 de apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate, 96 locuinţe de necesitate și 128 apartamente ANL. Cartierul Sturza a fost conectat la rețelele de apă și canalizare în cadrul proiectului ”VranceAqua”. Tot în Cartierul Sturza, Primăria Odobești va construi un parc cu o suprafață totală de 6 hectare, cu spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport, alei pentru biciclete și spaţii verzi. De asemenea, toate străzile din Cartierul Sturza vor fi asfaltate prin PNDL, acestea primind deja finanțare. Fapte, nu vorbe! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here