Extinderea transportului public spre localitățile limitrofe Focșaniului, discutată de consilierii locali

0
874

Consilierii locali focșăneni vor decide asupra extinderii curselor de transport public din Focșani către localitățile limitrofe municipiului. La ședința ordinară din 16 mai a Consiliului Local Focșani va fi discutat proiectul de hotărâre privind avizarea documentației de atribuire pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate și acordarea mandatului special Primarului municipiului Focșani să aprobe întreaga documentație de atribuire în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru serviciul de transport public local prin curse regulate, „Asociația Metropolitan Trans”.
Practic, prin acest proiect, se stabilește modul în care Societatea de Transport Public Focșani va realiza cursele de transport public spre localitățile limitrofe municipiului, inclusiv programul orar al autobuzelor. Localitățile către care vor fi efectuate curse sunt Golești, Câmpineanca, Vânători, Răstoaca, Milcovul, Gologanu, adică localitățile care sunt membre ale Asociației Metropolitan Trans. Acest serviciu ar urma să fie efectuat de către societatea focșăneană din luna decembrie a acestui an având în vedere că, anul trecut, a fost modificată Legea serviciilor de tranport public local, iar contractele existente au fost prelungite până la 2 decembrie 2019. În aceste condiții, autobuzele de la Transport Public vor putea efectua primele curse începând cu 3 decembrie 2019.
De menționat că parcul auto al Societății de Transport Public va crește cu 36 de autobuze electrice, care vor fi achiziționate cu fonduri europene. Cele mai multe, 20, vor fi achiziționate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Prin acest proiect, vor fi achiziționate 20 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, vor fi amenajate 5 stații de încărcare rapidă a autobuzelor electrice și 20 stații de încărcare normală. Valoarea proiectului este de peste 54 milioane lei.
De asemenea, Primăria Focșani a depus cereri de finanțare din fonduri europene pentru următoarele proiecte: achiziția de autobuze electrice, introducerea unui sistem modern de ticketing, modernizarea infrastructurii de transport (linii speciale dedicate mijloacelor de transport public, stații moderne de autobuze dotate cu wi-fi, aer condiționat, sisteme de încărcare a telefoanelor mobile și panouri electronice de informare a călătorilor), precum și instituirea unui sistem inteligent de management al traficului. „La finalizarea implementării acestor proiecte, transportul public de călători va deveni unul modern și atractiv, la standarde europene și mai puțin poluant, ceea ce în mod clar va duce la creșterea calității serviciilor oferite atât focșănenilor, cât și celorlalți cetățeni din localitățile membre. Practic, toți călătorii, indiferent de localitate, vor beneficia de un transport public modern, confortabil și cu norme minime de poluare, fapt ce va contribui în mod cert și la îmbunătățirea calității vieții în general”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here