Două stadioane construite de la zero în Focșani; proiectele, pe listele de finanțare ale Companiei Naționale de Investiții

0
1761

Cele două stadioane din municipiul Focșani vor fi demolate și refăcute de la zero, capacitatea acestora urmând a fi de zece mii de locuri. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Șeful administrației județene a explicat că în urma demersurilor pe care le-a făcut, a reușit să introducă pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI) proiectele privind refacerea ambelor stadioane din Focșani, respectiv Stadionul Tineretului, situat pe strada Cuza Vodă, și Stadionul Milcov, situat pe Aleea Stadionului nr.2, în Sud. „Am purtat mai multe discuții cu conducerea Companiei Naționale de Investiții pentru introducerea pe lista de finanțare, începând cu acest an, a obiectivului de investiții privind construirea stadionului Tineretului din municipiul Focșani. Pe lista de investiții a CNI se mai află și stadionul Milcovul. De reținut că pentru Stadionul Milcovul, inițial, investiția viza reabilitarea, dar în urma verificărilor făcute la fața locului, cu experți, s-a considerat că trebuie construit unul nou. În acest context, am convenit cu cei de la CNI ca proiectul de investiții să se numească «Construire stadion cu o capacitate de zece mii de locuri în complexul Focșani Sud». Se vor parcurge apoi celelalte etape, respectiv achiziție studii de fezabilitate, proiectare și construire. Aceeași situație este și pentru Stadionul Tineretului, unde se va trece la întocmirea documentelor cadastrale și se vor parcurge etapele necesare pentru construirea acestui obiectiv“, a precizat Marian Oprișan.

Anterior depunerii celor două proiecte de investiții pentru finanțare, Consiliul Județean Vrancea a adoptat câteva proiecte de hotărâre care au vizat predarea către CNI a celor două amplasamente, respectiv Stadionul Tineretului și Stadionul Milcovul din Focșani, dar și aprobarea indicatorilor tehnico economici. „Vrem să reabilităm și să aducem la standarde europene cele două stadioane din municipiul Focșani, respectiv stadionul Milcovul – Sud și Tineretului. Cred că a venit momentul ca municipiul Focșani, cu sprijinul direct al Consiliului Județean și prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, să promoveze și să realizeze aceste două investiții”, declara în luna iulie a anului trecut șeful administrației județene, Marian Oprișan.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here