Unica soluţie la pericolele care ameninţă viitorul planetei se găseşte sub pământ, susţin anumiţi experţi

0
91

Soluţia celor mai grave ameninţări la viitorul planetei se află… sub picioarele noastre, susţin anumiţi experţi, informează vineri AFP. De la încălzirea globală la penuria de alimente sau suprapopularea planetei, pentru fiecare dintre aceste probleme este de ajuns să excavezi sub suprafaţa pământului, afirmă câţiva experţi intervievaţi de AFP în marja unui congres mondial despre tuneluri, desfăşurat săptămâna aceasta la Napoli (sudul Italiei). „Ajungem la un punct din istoria noastră când trebuie să începem să căutăm spaţii noi”, a precizat Han Admiraal, inginer civil specializat în ”subteran”.

Potrivit acestuia, eforturile necesare pentru a îndeplini şapte dintre cele 17 obiective fixate de ONU pentru dezvoltarea durabilă, de la poluarea urbană la foametea globală, ar putea fi considerabil înlesnite căutând spaţiu în zonele subterane. „Nu pare că ne dăm seama că suntem pe cale de a pierde în fiecare an mari suprafeţe de pământ arabil într-un ritm alarmant, acolo unde, din contră, ar trebui să le mărim pentru a hrăni populaţia mondială în plină expansiune”, explică acest expert. Sau ”zonele subterane ar putea fi foarte uşor folosite pentru agricultură”, a afirmat acesta în timp ce vizita tunelul Bourbon, construit sub oraşul Napoli pentru a oferi regelui Ferdinand al II-lea de Bourbon o cale de evadare după revoltele din 1848.

Soia sau lupin în locul cărnii

Anumite plante precum feniculul, ridichea, coriandrul sau chiar salata verde sunt deja cultivate subteran, confirmă Han Admiraal. „Putem să luăm în considerare cultivarea unor plante precum soia sau lupin, care pot fi utilizate pentru producerea unor alimente mai bogate în proteine, posibile substitute pentru carne”, reducând astfel dependenţa faţă de unul dintre sectoarele care poartă cea o mare parte din responsabilitatea pentru încălzirea globală: industria cărnii.

Întregul articol pe https://bit.ly/2Vvwisg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here