Primăria Panciu va repartiza 93 de locuințe sociale, săptămâna viitoare

0
265

93 de persoane din Panciu vor primi, săptămâna viitoare, locuințe, fiind vorba de 61 de locuințe sociale și 32 de locuințe pentru chiriașii evacuați din imobilele retrocedate foștilor proprietari.

Primăria Panciu a finalizat lucrările la cele două ansambluri de locuințe, cărora le corespund 93 de unități locative, amplasate pe Aleea Independenței nr. 6-8, în spatele Stației de Pompieri. Este vorba de 4 blocuri sociale, construite în baza Legii Locuinței nr. 114/1996, cu modificările și completările ulterioare și 2 blocuri realizate în baza OUG 74/2007 privind construirea de locuințe pentru chiriașii evacuați din imobilele retrocedate foștilor proprietari.

Ansamblul de locuințe sociale este format din 4 tronsoane, însumând 61 de unități locative. Blocurile au demisol, parter, două etaje și mansardă, valoarea acestora fiind de 8,3 miloane de lei, respectiv 6.893.012,40 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 1.378.602,48 lei. Blocurile în care sunt cele 32 de locuințe pentru chiriașii evacuați din imobilele retrocedate foștilor proprietari au demisol, parter, două etaje și mansardă, valoarea acestora fiind de 4,5 milioane lei. Lucrările la cele două tronsoane au început în luna iulie 2016.

Blocurile sunt racordate la rețelele de utilități, respectiv apă, canal, gaze, energie electrică, fiecare apartament beneficiază de centrală proprie pentru încălzire, iar în prezent sunt executate lucrările de sistematizare pe orizontală, care presupun amenajarea de alei pietonale, parcări, locuri de joacă pentru copii, dar și spații verzi. „Avem cereri pentru apartamente, depuse în ultimii 2-3 ani. Sperăm că, odată cu ridicarea blocurilor de pe Aleea Independenţei nr.6-8, să rezolvăm o mare parte a acestor cereri şi să repartizăm locuinţele celor care au nevoie de ele“, a precizat primarul PSD Iulian Nica.

Edilul a reamintit că mai are în derulare un proiect ce vizează construcția a 60 de locuințe prin Agenția Națională a Locuinței (ANL).

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here