Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor! DJ 202 E-Limită județ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti va fi complet modernizat

0
1323

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea DJ 202 E-Limită județ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti. La eveniment a fost prezent și Ionuț Nedelcu, reprezentantul constructorului – Asocierea SC SA & PE Construct SRL Bacău – SC Spedition UMB SRL Bacău și SC Tehnostrade SRL Bacău.

Președintele Marian Oprișan a declarat că semnează ordinul de începere a lucrărilor la un drum important pentru cetățenii județului Vrancea. „Vreau să știți un singur lucru: constructorul Spedition UMB SRL Bacău este cel care a construit DN 2D Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc, a construit drumul județean DJ 205D Valea Sării-Paltin-Nereju-Brădăcești și mai are contractate două investiții mari în județul Vrancea. Noi ne bucurăm pentru că este unul din cei mai buni constructori din Europa Centrală și de Est, aș spune eu. Ca să nu mai spun că, de departe, Spedition UMB SRL Bacău, Dorinel Umbrărescu, reprezintă societatea care lucrează la cel mai înalt nivel de calitate din România“, a precizat Marian Oprișan. Șeful administrației județene s-a declarat extrem de mulțumit că a ajuns în acest „cu acest obiectiv de investiție, care după părerea mea, va fi unul din cele mai bune drumuri județene din Vrancea“. Acesta a precizat că modernizarea drumului județean 202 E-Limită județ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti este o promisiune mai veche a sa făcută locuitorilor din această zonă.

Reprezentantul constructorului a ținut să îl felicite pe președintele Marian Oprișan pentru că a reușit să finalizeze procedurile de achiziție publică, lăsând să se înțeleagă că acestea sunt greoaie și de lungă durată. „Am reușit să finalizăm procedurile după un an și jumătate de muncă“, a spus Marian Oprișan.

Contractul a fost atribuit în urma licitației publice

Valoarea totală a contractului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboiești – Bordești cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T“ este de 38.649.542 lei fără TVA. Valoarea totală cu TVA este de 45.992.995 lei (echivalentul a 9.682.735 euro) – în care sunt incluse execuția lucrărilor și organizarea de șantier, serviciile de proiectare și serviciile de asistență tehnică. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1 (85% fonduri europene, 13% bugetul național, 2% cofinanțarea locală). Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni (din care 2 luni este durata de proiectare).

Contractul a fost atribuit în urma licitației publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește prețul ofertei și perioada de garanție a lucrărilor. Vor fi efectuate următoarele lucrări: Modernizarea şi reabilitarea a 22,517 km. din drumul judeţean DJ 202E; Modernizarea şi realizarea a 10,104 km de trotuare şi trasee pietonale; Execuţia unei staţii de transport public şi a unei alveole; Execuţia unor elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei (198 ml parapet metalic, 22,60 km marcaje, 40 treceri de pietoni cu avertizări luminoase, 24 buc. benzi rezonatoare); Modernizarea a două poduri; Amenajarea a 40.144 ml de rigole şi şanţuri; Montarea de borduri teşite pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi la proprietăţi; Amenajarea a 51 podeţe de descărcare; Creşterea portanţei şi siguranţei circulaţiei; Uşurarea accesului la reţeaua TEN-T pentru beneficiarii direcţi şi indirecţi.

Prin execuţia lucrărilor se vor realiza 22,517 ml. de drum judeţean modernizat, care va asigura accesul locuitorilor comunelor de pe traseu, la traficul de pe reţeaua TEN-T, respectiv 11.984 locuitori. Se vor realiza 18.610 mp trotuar, se va moderniza o alveolă pentru mijloace de transport în comun, se vor monta borduri teşite, se vor amenaja 40.144 m de rigole, şanţuri, precum şi 51 podeţe de descărcare. Toate acestea împreună cu elementele de siguranţa circulaţiei (40 treceri de pietoni, 568 ml. parapete metalice, indicatori rutieri, benzi rezonatoare) vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect. Creşterea portanţei se va asigura prin amenajarea unui sistem rutier nou, iar viteza medie de deplasare va creşte de la 30km/h la 60km/h, asigurându-se astfel fluidizarea traficului.

Obiectivul principal al proiectului este realizarea unei legături rapide şi în siguranţă la reţeaua de transport europeană TEN-T. Scopul realizării obiectivului este creşterea condiţiilor de dezvoltare durabilă a zonei prin facilitarea mobilităţii populaţiei şi bunurilor. Beneficiari direcţi – Populaţia localităţilor cu acces la DJ 202E (comuna Sihlea, comuna Obrejiţa, comuna Tîmboieşti, comuna Bordeşti) care va beneficia de modernizarea acestuia, aproximativ 11.984 locuitori. Beneficiari indirecţi – Populaţia din Regiunea Sud-Est a României şi toţi participanţii la traficul reţelei TENT-T.

Încep lucrările de modernizare a încă 4 drumuri județene

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor la investiția mai sus amintită, că și drumul județean 205 E Garoafa – Răchitosu – Ciușlea va fi modernizat. „Dacă o să mă întrebați despre drumul județean și despre frământările liberale ale preotului liberal din Ciușlea o să vă răspund: lucrurile bune nu se fac ușor, dar vreau să îi asigur pe cetățenii comunei Garoafa, ai satelor Răchitosu, Ciușlea, Doaga, că întotdeauna mă țin de cuvânt, iar acest drum va fi modernizat la standarde europene“, a afirmat Marian Oprișan.

Șeful administrației județene a mai anunțat că în zilele următoare va semna ordinul de începere a lucrărilor pentru următoarele obiective de investiții: Modernizare DJ 202 F în lungime totală Lt=7,0 km sector km 0+000-7+000, comuna Ciorăști, sat Mihălceni, comuna Bălești, jud Vrancea-13.496.133,00 lei; Modernizare DJ 205J – intersecție DJ 204 E Panciu – intersecție DJ 205 H Movilița, în valoare de 19.361.880 lei; Modernizare DJ 205 P în lungime totală 12,9 km, lotul 3 – comuna Milcovul, sector int. DN 23 – int. DN 23A, km 29+700-km 32+400, Lungime =2,70 kilometri, în valoare totală a celor 3 loturi este de 20.692.172,00 lei; Reabilitare și modernizare DJ 205 J Intersecție DJ 205H-km 16+100, sat Fitionești, jud Vrancea, în valoare de 9.360.000 lei.

Marian Oprișan: investițiile nu țin cont de culoarea politică a primarilor!

Marian Oprișan a reamintit că investițiile nu țin cont de culoarea politică a primarilor, ci doar de necesitățile și nevoile cetățenilor din Vrancea. „Știți foarte bine că la Bălești și la Ciorăști sunt primari liberali. Noi nu avem probleme din acest punct de vedere, pentru că noi ne raportăm de fiecare dată la condițiile de viață ale cetățenilor județului Vrancea, indiferent de culoarea politică. Știți foarte bine că și la Movilița avem un primar de sorginte liberală și fac aceste precizări pentru că nu mai suport minciunile și pe mincinoșii, pe răii și incompetenții de la PNL Vrancea care continuă să mintă într-un mod ordinar și deșănțat“, a spus Marian Oprișan. Șeful administrației județene a adăugat că la nivelul județului Vrancea administrația pe care o conduce a adus investiții cu valori foarte mari, „aproape incredibile“, dând ca exemplu proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, în valoare de 248 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here