Investiții de 50 milioane lei în aparatură medicală modernă la Spitalul Județean

0
1096

Aproximativ 50 milioane lei au fost investiți în ultimii ani de Ministerul Sănătății în modernizarea aparaturii medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani. Ultima sală de operații finalizată la Spitalul Județean are aparatură de ultimă generație, cu sistem integrat de medicalizare și sistem integrat de comandă, cu teleconferință și telemedicină, fiind considerată una dintre cele mai moderne din țară.

Sistemul integrat de medicalizare se referă la construcția sălii și anume la pereți, la instalația de climatizare și la cele două console care vin din tavan. Pereții sunt un sistem modular din plăci din inox, care sunt vopsite în așa fel încât se poate face o dezinfecție corespunzătoare a suprafețelor pereților și tavanului. De asemenea, asigură protecție împotriva razelor X, asigură protecție fonică și sunt ignifuge. Instalația de climatizare asigură o temperatură constantă, indiferent de ceea ce se întâmplă afară și o puritate a aerului la standardele cerute de Ministerul Sănătății, datorită unor filtre HEPA, care se găsesc în interiorul instalației. Cele două console sunt fixate în tavan, cu niște brațe articulate, care permit o mobilitate corespunzătoare și care este necesară activității într-o sală de operație. Una este pentru terapie intensivă, una pentru chirurgie. Există prize pentru oxigen, aer comprimat, dioxid de carboon, vacuum. Lămpile scialitice au camere de luat vederi, pentru preluarea informațiilor, fotografii sau filme intraoperatorii, stocare și eventual transmitere la distanță, în timp real, a informațiilor și imaginilor.

Investițiile în sistemul public de sănătate realizate prin Ministerul Sănătății fac parte din obligațiile asumate în Programul de Guvernare al PSD, care prevede „modernizarea spitalelor județene pentru a asigura condiții optime actului medical și pentru a asigura accesul cetățenilor la servicii de sănătate la ei în județ”.

Dar investițiile nu se opresc aici. Au fost depuse solicitări pentru o nouă finanțare, iar în viitor va fi adusă aparatură de top în fiecare secție din spital. Recent, în Blocul operator a fost înființată și o nouă sală pentru operații de cezariană. De asemenea, va fi dată în folosință și Unitatea de Arși, unde lucrările sunt finalizate în proporție de 80%. „Sunt bucuros că Ministerul Sănătății a înțeles necesitatea realizării la Focșani a unei astfel de săli de operații, la fel cum în ultimii ani a înțeles să investească aproximativ 50 milioane lei doar în modernizarea aparaturii medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’. Astăzi, când vorbim, Spitalul Județean este dotat cu 1 RMN și 2 computere tomograf. Toate cele 10 săli de operație sunt dotate la standarde europene, iar Secția de Terapie Intensivă a fost dotată cu aparatură și mobilier nou, la fel cum a fost dotat și Compartimentul de Terapie Coronarieni. În 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ se vor face noi investiții care, cumulate, vor ajunge la 20 milioane lei. Spitalul va avea cea mai modernă stație de sterilizare din România și vom dota Unitatea Primiri Urgențe (UPU) cu aparatură de ultimă generație. Fapte, nu vorbe! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here