Depozit de materiale lemnoase din Negrilești și o obște de pe raza de competență a Poliției Tulnici, amendate de polițiști

0
540

 

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A DELICTELOR SILVICE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI

Miercuri, 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei ai Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani au efectuat un control pe linie silvică la un depozit de materiale lemnoase din localitatea Negrileşti. Controlul a vizat emiterea, înregistrarea și circulația documentelor cu regim silvic de către operatorul economic.

Astfel, polițiștii au constatat că în perioada 04 – 08 mai a.c., în incinta acestui depozit a fost depozitată cantitatea de 18,77 mc lemn foc din specia fag fără documente de proveniență legală. De asemenea, în aceeași perioadă, au fost expediate din acest depozit cantitățile de 15,00 mc lemn foc din specia plop și 3,77 mc lemn de foc din specia mesteacăn, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase, conform prevederilor legale.

Totodată, în urma analizării modului de emitere și completare a avizelor de însoțire de către personalul delegat al operatorului economic în cauză, s-a constatat că nu au fostrespectate prevederile legale privind modul de completare al acestora.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 10.000 lei, fiind totodată dispuse măsurile complementare de confiscare a cantității de 18,77 mc lemn foc fag, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic A.O.V.P. Tulnici, precum și confiscarea contravalorii cantităților de 15,00 mc lemn foc plop și 3,77 mc lemn foc mesteacăn, în valoare totală de peste 2.400 lei.

Tot în urma controalelor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că la data de 7 mai a.c., una dintre obștile de pe raza de competență a Secției 8 Poliție Rurală Tulnici a transportat în baza a 8 avize de însoțire, pe care le-a emis către membrii obşteni, cantitatea de 20 mc lemn de foc din specia fag în plus, faţă de datele înscrise în documentele de însoţire, precum şi cantitatea de 20 mc lemn de foc din specia mesteacăn, în minus faţă de aceleaşi documente.

În cauză, obștea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, fiind totodată dispuse măsurile complementare de confiscare a cantității de 20 mc lemn foc fag, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic A.O.V.P. Tulnici, precum și confiscarea valorică a cantității de 20 mc lemn foc mesteacăn, în valoare de peste 2.900 lei.

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 9 mai 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here