60 de locuințe sociale din Odobești au fost date solicitanților în luna martie

0
329

60 locuințe sociale construite în Odobești au fost repartizate beneficiarilor, prin hotărâre a Consiliului Local, la sfârșitul lunii martie a.c.. Locuințele au fost construite prin program guvernamental susținut de Guvern și prevăzut în programul de guvernare al PSD. „Cele 60 de locuințe au fost repartizate persoanelor care îndeplineau condițiile stabilite de lege“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Primăria Odobești derulează un amplu proiect de construire de locuințe în Cartierul Sturza. Prin Programul Guvernamental sunt construite 280 unități locative, astfel: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative. La acestea se adaugă și 64 de locuințe de serviciu. Astfel, se estimează ca în următorii doi ani să fie date în folosință un număr total de 344 de locuințe.

Primarul PSD Daniel Nicolaș a reamintit că în Odobești a crescut numărul de solicitări pentru toate tipurile de locuințe, ceea ce arată că orașul a devenit unul atractiv, „fapt certificat și de creșterea populației”. „Conform recensământului din 2014, populația orașului a crescut la 9636 de locuitori, față de 6298 câți avea orașul în 2004. Politicile publice ale administrației locale odobeștene cu privire la alocarea de locuri de case pentru tineri, în baza legii 15/ 2000, și asigurarea accesului populației la infrastructura socială și culturală, au susținut această creștere și creează premizele ca în viitorul apropiat orașul Odobești să intre în categoria orașelor cu peste zece mii de locuitori putând astfel aplica pentru accesarea fondurilor europene la un nivel superior“, a precizat primarul orașului Odobești.

Daniel Nicolaș a arătat că această dezvoltare a orașului se datorează corelării strategiei de dezvoltare locală cu cea de dezvoltare a județului Vrancea. „Strategia de dezvoltare a orașului a fost foarte bine corealată cu strategia de dezvoltare a județului Vrancea și eforturile făcute atât de administrația județeană cât și de cea locală sunt acum răsplătite din plin. Împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, au fost stabilite o serie de priorități pentru orașul Odobești și suntem convinși că împreună vom reuși să materializăm toate proiectele noastre de viitor“, a încheiat primarul social-democrat, Daniel Nicolaș.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here