GALERIE FOTO: Au început lucrările de alimentare cu apă și canalizare în comuna Vînători, în cadrul proiectului Vranceaqua, etapa a II-a

0
802

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, împreună cu primarul comunei Vînători, Ionel Lupu și directorul CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, au inaugurat, ieri, lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, punctul de lucru Vînători. Contractul de lucrări mai sus amintit face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Acest proiect a fost inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Asocierea firmelor Tancrad – Vega 93 Galați va executa lucrări la contractul referitor la rețelele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, în cadrul căruia vor fi realizate rețele de apă și canalizare în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Valoarea totală estimată fără TVA este de 126 milioane de lei. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor care este de 36 de luni. La nivelul comunei Vînători vor fi executate lucrări de extindere a aducțiunii pe o lungime de 4,3 kilometri și o extindere a rețelelor de apă pe o lungime de 11,2 kilometri. Tot în Vînători, la sistemul de canalizare sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei pe o lungime de 8,5 kilometri, extindere cu 3 stații de pompare ape uzate și extinderea conductelor de refulare pe o lungime de 7 kilometri. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate pe raza comunei Vînători este de 24,3 milioane de lei.

Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro. În etapa a doua a proiectului, denumit Vranceaqua – 2, au fost incluse 38 de localităţi din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori fiecare, care trebuie să se conformeze la normele de mediu în perioada 2018-2022. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării“, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Foto: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here