Arest la domiciliu prelungit pentru trei bărbați acuzați de camătă, şantaj şi proxenetism

0
753

Magistrații Judecătoriei Focșani au prelungit arestul la domiciliu, în cazul a trei bărbați acuzați de camătă, şantaj şi proxenetism. Decizia nu este definitivă. „(…) admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, de prelungire a arestului la domiciliu, faţă de inculpaţii: Ş(…) GHEORGHE, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, camătă şi proxenetism (…) Ş(…) JULIEN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă (…) şi, I(…) ROMEO, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (…). Dispune prelungirea arestului la domiciliu faţă de cei trei inculpaţi, începând cu data de 12.05.2019 şi până la data de 10.06.2019. (…) menţine inculpatului Ş(…) Gheorghe, obligaţia să nu părăsească imobilul situat în Focşani, inculpatului Ş(…) Julien obligaţia să nu părăsească imobilul situat în com. Câmpineanca, şi inculpatului I(…) Romeo, obligaţia să nu părăsească imobilul situat în com.Câmpineanca, fără permisiunea instanţei de judecată. (…) pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) -să nu comunice cu persoanele vătămate (…) atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiei ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu, astăzi, 08 mai 2019 (…)“, este decizia instanței de judecată.

La mijlocul lunii martie, șapte bărbaţi şi trei femei au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, după şapte percheziţii făcute într-un dosar de camătă, şantaj şi proxenetism. Au primit mandat de arest la domiciliu doar trei dintre ei.

În timpul perchezițiilor, doi dintre inculpaţii din dosar primeau o sumă de bani de la o persoană căreia îi împrumutaseră anterior o altă sumă, şi de la care aşteptau mult mai mult decât i-au oferit, aşa zisa dobândă. Pentru a primi taxele percepute, victimele ar fi fost ameninţate cu acte de violenţă. Anchetatorii spun că suspecţii ar fi acţionat în perioada 2018-2019.

Referitor la infracţiunea de proxenetism, sursele noastre ne-au spus că persoanele acuzate de infracţiunile de cămătărie şi şantaj ar fi avut legături şi cu tinere care practică prostituţia în diferite locaţii din Focşani, în sensul că ar fi primit şi o parte din banii câştigaţi de fete prin oferirea de servicii sexuale contra cost. În multe dintre cazuri, suspecţii ar fi fost cei care le găseau şi clienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here