Vranceaqua, etapa a II-a. Încep lucrările de canalizare și alimentare cu apă la Vînători

0
860

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va participa azi la inaugurarea lucrărilor la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, punctul de lucru Vînători. Contractul de lucrări mai sus amintit face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Asocierea firmelor Tancrad – Vega 93 Galați va executa lucrări la contractul referitor la rețelele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, în cadrul căruia vor fi realizate rețele de apă și canalizare în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Valoarea totală estimată fără TVA este de 126 milioane de lei. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor care este de 36 de luni.

Lucrări complexe sunt prevăzute în comuna Vînători. La sistemul de alimentare cu apă sunt prevăzute lucrări de extindere a aducțiunii pe o lungime de 4,3 kilometri și o extindere a rețelelor de apă pe o lungime de 11,2 kilometri. Tot aici, la sistemul de canalizare sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei pe o lungime de 8,5 kilometri, extindere cu 3 stații de pompare ape uzate și extinderea conductelor de refulare pe o lungime de 7 kilometri. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate pe raza comunei Vînători este de 24,3 milioane de lei

Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuţia beneficiarului – 2%. În etapa a doua a proiectului denumit Vranceaqua-2, au fost incluse 38 de localităţi din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori fiecare, care trebuie să se conformeze la normele de mediu în perioada 2018-2022. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here