Primăria Focșani derulează proiecte cu finanțare europeană pentru unități de învățământ, blocuri, termoficare

0
955

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a precizat ieri că una dintre prioritățile administrației municipale o reprezintă accesarea fondurilor europene. „Astfel, am reușit ca până în acest moment să obținem finanțare pentru 11 proiecte cu fonduri europene în valoare de 114.863.941,78 lei. Din păcate, există în continuare voci care acuză municipalitatea că nu a atras fonduri europene decât în valoare de 2 mii de euro, în timp ce suma reală iată că se ridica la 24,5 milioane euro. Mai mult decat atât, avem alte 11 proiecte deja depuse pentru obținerea finanțării, a căror sumă se ridică la 281,809,648.49 lei , adică aproape 60 milioane euro. De asemenea, încă 15 proiecte sunt în pregătire, suma acestora situându-se la 68,558,636 lei, ceea ce în euro înseamnă 14,586,943.83. Toate acestea adunate, proiecte aflate în derulare, depuse și în pregătire, însumează nu mai puțin de 465,232,226.27 lei. Cu alte cuvinte, aproape 100 milioane euro din fonduri europene este suma pe care o vom investi în Municipiul Focșani pentru modernizarea orașului nostru”, a declarat primarul Misăilă.

Proiectele cu finanțare europeană aflate în derulare în acest moment sunt:

„Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani (6 blocuri)”

„Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani – etapa a II-a (9 blocuri)”

„Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani”

„Viziune și performanță la nivelul municipiului Focșani”

„Uniți pentru comunitate – parteneriat eficient pentru dezvoltare locală integrată în municipiului Focșani”

„Creșterea performanței energetice la corpul de clădire școală și execuția lucrărilor conexe – Școala Duiliu Zamfirescu”

„Creșterea performanței energetice la corpul de clădire al Colegiului Economic Mihail Kogălniceanu și execuția lucrărilor conexe”

„Creșterea performanței energetice a imobilului – Cantină școlară – în administrarea Colegiului Tehnic Valeriu D Cotea Focșani și lucrări conexe realizării îmbunătățirii performanței energetice”

„Creștere eficiență energetică pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări anexe, pentru Școala Gimnazială Ion Basgan”

„Creșterea performanței energetice pentru clădirea tip internat și clădirea cantină a Colegiului Tehnic Gh. Asachi Focșani, inclusiv lucrări conexe”

„Creșterea performanței energetice a Școlii Anghel Saligny din municipiul Focșani, județul Vrancea”.

Conform edilului șef al municipiului Focșani, lista va fi actualizată periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here