ULTIMA ORĂ! Obște amendată în urma unei acțiuni a Poliției și Gărzii Forestiere

0
1620

 

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A DELICTELOR SILVICE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI

Ieri, 7 mai a.c., ora 10.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Focşani, au dispus confiscarea cantităţii de 75,695 m.c. material lemnos din speciile răşinoase şi fag. Volumele de masă lemnoasă au fost identificate la data de 23 aprilie a.c pe raza comunei Nereju, abandonate.

Pe parcursul verificărilor, au fost notificate instituțiile abilitate, iar până la termenul stabilit cantitățile de material lemnos nu au fost revendicate de deținători, fiind incidente prevederile art. 13 din H.G. 470/2014, volumele de masă lemnoasă fiind predate în custodia Ocolului Silvic Focşani.

La data de 7 mai a.c., ora 10.56, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Negrileşti au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că una dintre obștile de pe raza de competență a Secției 8 Poliţie Rurală Tulnici livrează material lemnos membrilor obșteni în baza unor avize de însoțire expirate. Astfel, în temeiul sesizării, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici însoțiți de un pădurar au identificat un ansamblu de vehicule compus din cap tractor și semiremorcă precum și doi bărbați care descărcau material lemnos în dreptul locuințelor membrilor obșteni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că 13,53 m.c. lemn foc fag ar fi fost livrați în baza a 5 avize de însoţire secundare a căror termen de valabilitate era expirat din data de 6 mai a.c.. De asemenea, în semiremorcă a fost identificată cantitatea de 17,67 m.c. lemn foc fag, pentru care Obştea avea emise avize de însoţire a căror termene de valabilitate expiraseră. În cauză, Obştea va fi sancţionată contravențional iar cantitățile de 17,67 m.c. lemn foc fag şi 13.53 m.c. lemn foc fag-valoric vor fi confiscate, după comunicarea de către Asociația Obștilor Văii Putna a preţului mediu pe metru cub a materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii au mai verificat 6 ansambluri de vehicule cu privire la care nu au rezultat diferențe între situația scriptică din avizele de însoțire și cea faptică, în ceea ce privește cantitatea, specia și sortimentul, avizele de însoţire fiind în termenul de valabilitate.

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 8 mai 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here