Daea: Agricultură fără albine nu se poate face şi nici albinăritul nu se poate dezvolta fără culturi; trebuie un echilibru

0
53

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat marţi că va susţine, la Bruxelles, aprobarea Ghidului Albinei „pe o conduită a echilibrului ştiinţific şi necesar de aplicat”, după ce apicultorii i-au înmânat o petiţie semnată de peste 3.000 de români ce vor adoptarea unei modalităţi corecte şi ştiinţifice de evaluare a toxicităţii pesticidelor faţă de insectele polenizatoare. „Nu cele 3.200 de semnături mă mână pe mine într-o decizie de a fi alături de un sector sau altul, ci mă mână interesul faţă de cele două sectoare ale agriculturii. Sunt în această postură în care trebuie să fiu în acelaşi timp în faţa fermierilor şi în faţa culturilor, dar şi în faţa albinelor. Nu poţi să stai cu spatele faţă de un sector sau faţă de celălalt (…) Sigur luaţi-o în sensul bun al cuvântului şi interpretaţi melodia pe care eu o desenez cu puterea mea de imaginaţie, dar cu profundul interes faţă de cele două sectoare”, a declarat ministrul Petre Daea, după întâlnire cu membrii Federaţie Asociaţiilor Apicole din România – ROMAPIS care au fost prezenţi marţi în faţa Ministerului Agriculturii.

El i-a felicitat pe membrii asociaţiei pentru modul cum şi-au transmis mesajul, respectiv pentru „eleganţă şi atitudine” şi le-a promis că va analiza „într-o judecată dreaptă şi echilibrată decizia pe care dânşii o doresc”. El a subliniat că între sectorul vegetal şi cel apicol a existat întotdeauna o armonie, pentru că altfel dezvoltarea ambelor sectoare ar fi fost limitată şi din acest motiv trebuie găsit un echilibru.

Întregul articol pe https://bit.ly/2DVwfLB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here