Bazinul de polo, punct de atracție pentru vrânceni

0
660

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD România, este artizanul unui proiect de succes realizat în municipiul Focșani, care a devenit un punct de atracție în special pentru copii și tineri. Este vorba despre bazinul olimpic de polo de la Focşani, construit în Cartierul Sud. Aici, a fost organizat, în perioada 23-27 aprilie 2019, evenimentul „Vrancea County Water Polo Tournament” – turneu internațional de polo pe apă. În cadrul turneului internațional s-au desfășurat mai multe meciuri între echipele naționale de juniori sub 17 ani din România, Republica Moldova, Belarus și Bulgaria. România a obținut locul I și cupa ”Vrancea County Water Polo Tournament”.

Președintele Marian Oprișan a declarat că realizarea acestui obiectiv a fost un vis al său, care a devenit realitate. Acesta a menționat că acest proiect, dar și multe altele, ar fi fost finalizate mai demult dacă nu ar fi fost boicotat de „colegii noștri de la dreapta eșichierului politic“. „În România lucrurile bune nu se fac ușor, dar eu, cu experiența pe care știți că o am, vă spun un adevăr. Singurul partid care a făcut ceva concret pentru oamenii din județul Vrancea este PSD atunci când a fost la guvernare. Pentru că ai noștri colegi de la dreapta eșichierului politic, de câte ori au fost la putere în România, nu au ridicat un pai, iar de numele și activitatea lor nu poate fi legat nici măcar mutatul unei cărămizi pe raza județului Vrancea“, a precizat Marian Oprișan. Șeful administrației județene a arătat că guvernele PNL –PDL susținute de Traian Băsescu, în perioada 2005-2012, au scos de la finanțare toate proiectele derulate în Vrancea de administrația PSD.

Lucrările la bazinul de polo au început în decembrie 2015, contractul de execuție fiind atribuit, în urma procedurilor de achiziție publică, antreprenorului general Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureş. Bazin de înot polo corespunde normelor impuse de federațiile române de natație şi polo. Bazinul se află în administrarea Consiliul Județean Vrancea și este dedicat desfășurării de activităţi sportive, didactice și educative. Serviciile oferite în cadrul Bazinului de înot polo sunt: desfășurarea de competiții sportive, pregătirea sportivă de performanță și desfășurarea de cursuri de inițiere (învățare a înotului, ore speciale pentru public în bazin (cu abonamente), ore de inițiere și pregătire pentru persoane cu dizabilități, ore de fitness acvatic (aqua-fitness). În sala bazinelor s-a prevăzut încălzire în pardoseală, faianță și gresie specială, care nu permit fixarea și dezvoltarea microorganismelor și bacteriilor, iar finisarea pardoselilor în această zonă s-a făcut cu material ceramic antiderapant. Bazinul include și o sală de tratare și filtrare a apei, pentru reglarea unui pH optim.

Această investiție a fost demarată ca urmare a solicitărilor și demersurilor realizate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprişan, încă din anul 2004.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here