„Acesta este un JAF ARMAT!”; tânărul care luna trecută a tâlhărit un taximetrist a vrut să ajungă la închisoare

0
1701

Un tânăr de 18 ani, din comuna Nereju, care în luna aprilie anul acesta a tâlhărit un taximetrist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi conducere fără permis.

După cum reiese din rechizitoriu, tânărul a premeditat fapta, ba chiar şi-a dorit să ajungă după gratii. Dorinţa lui de a fi arestat are legătură cu o fată de 17 ani, cu care ar avea o relaţie, dar familia tinerei nu ar fi de acord.

Faptele au fost comise în seara zilei de 7 aprilie a.c. Tânărul a mers în staţia de taxi de la Capelă, în Focșani, şi a abordat un taximetrist, căruia i-a solicitat să îl transporte până în comuna Valea Sării întrucât are de rezolvat nişte probleme de familie. Cei doi s-au înţeles asupra preţului, iar inculpatul i-a spus persoanei vătămate că nu are bani asupra sa şi că plata va fi făcută la destinaţie. Urmare a acestei discuţii şi a înţelegerii pe care au avut-o, inculpatul şi taximetristul au plecat către destinaţie. În momentul în care au ajuns la Valea Sării, tânărul i-a cerut taximetristului să continuie deplasarea către comuna următoare, respectiv Bârseşti. La intrarea în comuna Bârseşti, taximteristul a fost oprit de un echipaj de poliţie, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. După verificarea actelor conducătorului auto şi ale maşinii, taximetrul şi-a continuat deplasarea.

După aproximativ 200 de metri, inculpatul i-a cerut taximetristului să vireze la stânga pe un drum care duce spre comuna Păuleşti. Şoferul a respectat indicaţiile clientului, iar după ce a parcurs aproximativ 300 de metri, într-o zonă în care nu mai erau case, inculpatul a scos din buzunar un cuţit şi i-a spus persoanei vătămate “acesta este un jaf armat, să nu faci nicio mişcare”, ameninţându-l cu obiectul tăietor.

Ulterior, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să coboare din maşină şi să lase toţi banii din încasări în autoturism. După ce persoana vătămată a coborât, inculpatul s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat cu aceasta pe un drum comunal, către Păuleşti. În acest timp, taximetristul a mers la echipajul de poliţie care l-a oprit anterior şi le-a spus oamenilor legii ceea ce i s-a întâmplat. Poliţiştii au plecat după inculpat şi l-au prins din urmă. Oamenii legii au blocat drumul cu autospeciala de poliţie, moment în care inculpatul s-a speriat şi a ajuns cu maşina furată în şanţul de colectare a apelor pluviale. El a fost încătuşat şi dus la sediul poliţiei pentru audieri. A fost apoi reţinut şi prezentat la arestare. Iniţial, s-a luat măsura controlului judiciar, iar arestarea s-a făcut după soluționarea contestaţiei procurorilor.

La audieri, inculpatul a recunoscut faptele. Mai mult, el a avut o explicaţie şocantă pentru fapta pe care a comis-o. Le-a spus anchetatorilor că totul a fost premeditat, întrucât şi-ar fi dorit încarcerarea pentru o perioadă de timp. A motivat că are o relaţie de concubinaj cu o fată de 17 ani, iar familia acesteia nu ar fi de acord cu relația. A mai spus şi că fraţii fetei l-ar fi ameninţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here