Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Consiliul Județean derulează proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, în valoare de 248 milioane de euro

Consiliul Județean Vrancea are în derulare, prin intermediul Companiei de Utilități Publice Focșani, etapa a II-a a proiectului de investiții „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua“. Etapa a doua a proiectului Vranceaqua are o valoare de 248 milioane de euro. Lucrările din cadrul acestui proiect se derulează în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare din mai multe localități din județul Vrancea.

La sistemul de alimentare cu apă lucrările se vor implementa în 19 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu).

La sistemul de canalizare lucrările se vor implementa în 35 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vârteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici (Lepșa – Greșu). Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. „Am pus la punct, împreună cu Compania de Utilități Publice, programul Vranceaqua, cum îl numim noi. Prima etapă a acestui program, în valoare de 100 milioane euro, a fost finalizată. Etapa întâi a constat în lucrări de anvergură la nivelul municipiului Focșani, comunelor Golești, Cîmpineanca, municipiului Adjud, orașelor Panciu, Odobești și Mărășești. Lucrările au constat în alimentări cu apă și canalizare, inclusiv cinci stații de epurare noi. Beneficiarii acestei prime etape sunt 130 mii de persoane din Vrancea, care au cele mai bune servicii de apă și canalizare la nivelul județului Vrancea”, a spus președintele Consiliului Județean.

          Marian Oprișan a adăugat că, împreună cu directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu, au fost făcute toate eforturile pentru a finanța etapa a doua a proiectului Vranceaqua prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării“, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?