ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Elevi și cadre medicale, în curtea Spitalului Județean pentru a marca Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

0
873

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 mai, este celebrată astăzi, 6 mai, de elevi și cadre medicale în curtea Spitalului Județean de Urgență Focșani. Anul acesta, campania de conștientizare a importanței igienei mâinilor, inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se desfășoară sub sloganul „Sănătatea celorlalți este și în mâinile tale”.
Această zi ne reamintește că igiena mâinilor este importantă atât astăzi cât și în fiecare zi.
Peste 70-80% dintre infecții sunt răspândite prin intermediul mâinilor murdare. Mai mult de jumătate din acestea pot fi prevenite prin spălarea corectă a mâinilor. Campania are ca scop sensibilizarea a două segmente importante de populație în ceea ce privește importanța igienei mâinilor: campania se adresează în primul rând personalului medical, unde igiena mâinilor este primordială și de importanță vitală, iar în al doilea rând se adresează populației non-medicale, unde spălatul simplu pe mâini previne un număr foarte mare de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here