GALERIE FOTO: S-au reactivat alunecările de teren de pe DN 2 N Mărtineşti-Dumbrăveni-Jitia; DRDP Iași intervine

0
823

Alunecările de teren de pe DN 2 N Mărtineşti-Dumbrăveni-Jitia, kilometrul 50+400 s-au reactivat și pun în pericol circulația pe acest sector de drum. Pentru a preîntâmpina acest lucru, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a demarat o serie de lucrări de intervenție pentru a asigura condiții minime de circulație. Deja la acest punct critic se lucrează de patru zile cu mai multe utilaje.

Oficialii DRDP Iași susțin că au în derulare un proiect ce vizează refacerea a 12 puncte critice de pe DN 2 R Mărtineşti-Dumbrăveni-Jitia. Unul din aceste puncte critice, la care lucrările au fost deja finalizate, este cel situat la kilometrul 31, la intrarea în localitatea Dumitrești. Aici au fost lucrări de consolidare și refacere a platformei drumului DN 2N, la km 31+120 m, zona localității Dumitrești, prin realizarea unui zid de sprijin cu piloți forați la o adâncime de 21 de metri, refcaerea stratului suport, balastare și turnarea stratului de asfalt. Lucrările au fost executate de societatea Holtex Grup Invest, în asociere cu societatea Max Provision SRL din Negrești Oaș.

În acest moment au mai demarat lucrările la punctele critice de la kilometrul 27, pe raza localității Bordești, fiind predat amplasamentul firmei constructoare, dar și la cel menționat mai sus, în comuna Jitia, la kilometrul 50+400. De asemenea, se execută lucrări de intervenție și la sectorul de drum afectat de o alunecare de teren care riscă să distrugă și podul amplasat la kilometrul 46, pe raza localității Jitia de Jos. Aici vor fi executate lucrări mai ample care constau în consolidarea versantului, care a luat-o la vale, cu ziduri de sprijin cu piloți forați la o adâncime de peste 20 de metri, degajarea albiei râului Râmnicu Sărat, etc. Oficialii DRDP Iași susțin că la celelalte 9 puncte critice prinse în planul de reabilitare și refacere vor fi reluate procedurile de achiziție publică, deoarece s-au schimbat cantitățile de materiale și excavare estimate, ca urmare a alunecărilor de teren din ultima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here