Primăria Focșani continuă demersurile pentru racordarea la rețeaua de gaze a cartierului Mîndrești

0
1050

Primăria Focșani a demarat procedurile pentru realizarea Studiului de fezabilitate necesar racordării la rețeaua de gaze a cartierului Mîndrești. Elaborarea acestei documentații este prima etapă înainte ca cei de la Distrigaz să solicite ANRE extinderea licenței pentru furnizarea gazelor naturale în acest cartier. Ulterior, vor putea începe efectiv procedurile pentru realizarea racordării gospodăriilor din Mîndrești. Cei de la Distrigaz au nevoie de avizul ANRE deoarece, inițial, licențele pentru furnizarea gazelor au fost acordate în baza codurilor SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative) al localităților. Iar Mîndreștiul are alt cod decât Focșaniul, deși este un cartier al municipiului.

Între timp continuă lucrările pentru racordarea mai multor cartiere din municipiu la rețeaua de gaze naturale. Doar pentru cartierul Laminorul, contribuția municipalității este de 547 mii lei, iar investiția presupune racordarea (accesul) la sistemul de distribuție a gazelor naturale prin extinderea conductei de distribuție pentru străzile Militari, Mugur, Constantin Brîncoveanu, Laminorul și Fundătura Militari. De asemenea, pe strada Aleea Căminului, municipalitatea așteaptă ca cetățenii să depună cererile pentru racordarea la rețeaua de gaze. Au avut loc discuții cu cetățenii din zonă iar funcționari din cadrul Primăriei au distribuit documentele care trebuie completate de fiecare familie astfel încât cei de la furnizorul de gaze să cunoască numărul de clienți.

Primarul Cristi Misăilă ne-a spus că 15 mai este termenul limită acordat de municipalitate pentru ca cele 400 de familii de la Aleea Căminului să depună toate documentele necesare pentru racordarea la rețeaua de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here