A încetat din viaţă Peter Mayhew, actorul care a interpretat personajul Chewbacca din Războiul Stelelor

0
57

Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat în saga Războiul Stelelor rolul extraterestrului Chewbacca, un uriaş păros din specia wookie, prieten de încredere al personajului Han Solo, a încetat din viaţă marţi, la 74 de ani, în locuinţa sa din Texas, a anunţat joi familia pe contul acestuia de Twitter, fără a dezvălui motivul decesului, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2.21 metri, graţie căreia a obţinut primul său rol în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur. Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2.09 m). „Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

Mormăitul dezarticulat care caracteriza limbajul însoţitorului fidel şi co-pilot al lui Han Solo, era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred însă că expresivitatea şi gesturile lui Peter Mayhew în costumul impozant din păr de yak au contribuit mult la succesul personajului.

După retragerea de pe platourile de filmare, Mayhew, care îşi pierduse mult mobilitatea, a continuat să se dedice fanilor şi a participat la numeroase întâlniri cu publicul peste tot în lume. O ceremonie în memoria sa va fi organizată de familie şi prieteni pe 29 iunie, conform unor surse apropiate, citate de AFP. În ceea ce priveşte fanii îndoliaţi, aceştia se vor putea reculege la începutul lunii decembrie la Los Angeles, în cadrul unui adunări în care familia sa va expune o parte din obiectele personale ale actorului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here