Încep lucrările de reabilitare și modernizare pe străzile din Focșani

1
2783

Primăria Focșani a stabilit cu firmele de construcții graficul lucrărilor de reabilitare și modernizare care vor fi realizate la străzile din municipiu pentru a nu bloca circulația rutieră în municipiu. De luni vor începe lucrările pe străzile Căpitan Stoenescu, la parcarea blocurilor ANL din Democrației și la străzi din lotul de 28, unde finanțarea este asigurată prin PNDL II. Primarul Cristi Misăilă a explicat că au fost purtate discuții cu constructorii referitor la străzile care vor intra în reabilitare și modernizare.

De exemplu, la strada Căpitan Stoenescu, lucrările vor începe cu zona parcării de lângă Comisariat și și vor continua până în sensul giratoriu de la Lidl. Pentru lotul de 28 de străzi, primele lucrări vor fi realizate pe  Arh. Ion Mincu, Putnei, Timotei Cipariu, Diviziei. În acest caz, lucrările urmează să fie coroborate cu cele de pe străzile Tinereții și Slt. Tănăsescu Dumitru, unde va fi primit proiectul tehnic și va începe execuția lucrărilor.

Săptămâna viitoare vor începe lucrările și la strada Ion Basgan, în prima etapă urmând să fie realizate lucrări în zona de case. De asemenea, se lucrează la strada Poligonului, după finalizarea trotuarelor urmând să se lucreze la pregătirea și turnarea stratului de asfalt. În paralel vor fi reluate lucrările de reparații pe mai multe străzi din municipiu. În total, peste 30 de străzi din Focșani vor intra în reabilitare și modernizare. Majoritatea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere este realizată cu finanțare asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și cu fonduri de la bugetul local. La nivelul municipiului Focșani, proiectele propuse spre finanțare prin PNDL II au o valoare totală de 18,8 milioane lei.

Pe lista celor 28 de străzi cu finanțare PNDL II care vor intra în reabilitare se află Gloriei, I. L. Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 3 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Emil Racoviță, Slt. Tătulescu, Nicolae Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu, Miron Costin, Mărăști, Muncitori, Duiliu Zamfirescu. Pe lista de investiții finanțate prin PNDL II se mai află lucrările de refacere și modernizare a străzilor Revoluției, Alea Sudului, Căpitan Crețu Florin și Aleea Parc.

De menționat că bugetul pentru investițiile în străzi are alocat 26,9 milioane lei, conform proiectului de buget pentru 2019. Conform proiectului de buget, sumele alocate la secțiunea Dezvoltare se ridică la 69,6 milioane lei, din care 30,4 milioane lei sunt sumele pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Comparativ cu anul trecut, secțiune de dezvoltare reprezintă aproape o treime din bugetul local, și este de șase ori mai mare decât anul trecut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here