Un vrâncean de 44 de ani s-a spânzurat în prima zi de Paște; el a fost adus în comă la UPU

0
3534

Medicii și asistentele din cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean au avut parte de o activitate intensă în zilele de Paște. Aproximativ 150 de persoane s-au prezentat zilnic, de sărbătorile pascale, la UPU Focșani pentru a primi îngrijiri medicale. Cele mai multe persoane care au ajuns la spital în zilele de Paște au fost victime ale unor agresiuni fizice. De asemenea, la UPU Focșani au mai ajuns și victime ale unor accidente rutiere sau persoane care au încercat să-și pună capăt zilelor.

În prima zi de Paște, la UPU Focșani s-au prezentat 130 de pacienți, 11 dintre aceștia fiind victime ale unor agresiuni fizice, iar alte două persoane au fost victime ale unor accidente rutiere. Tot în prima zi de Paște la UPU a fost adus, în stare deosebit de gravă, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Vârteșcoiu, după ce s-a spânzurat. Potrivit buletinului de presă, al Spitalului Județean, bărbatul prezenta „comă Glasgow 7 puncte, encefalopatie hipoxică, după tentativă de suicid prin spânzurare”. Pacientul a fost internat în cadrul secțiilor Neurologie și Terapie Intensivă.

Tot în prima zi de Paște la UPU Focșani s-au mai prezentat și trei vrânceni care au solicitat îngrijiri medicale, după ce au fost victime ale unor altercații fizice. Potrivit buletinului de presă al spitalului, toți cei trei bărbați, doi din Mărășești și unul din Odobești, au refuzat internarea. „Bărbat în vârstă de 32 de ani, din Mărășești, prezintă plagă contuză parietală stângă prin agresiune. Pacientul refuză internarea”, „Bărbat în vârstă de 49 de ani, din Mărășești, prezintă traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză parietală stângă prin agresiune. Pacientul refuză internarea”, „Bărbat în vârstă de 40 de ani, din Odobești, prezintă traumatism cranio-cerebral prin agresiune cu plagă sprâncenară stângă. Pacientul refuză internarea”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Mărășești, a ajuns la UPU, după ce a băut prea mult. Potrivit buletinului de presă al spitalului, bărbatul prezenta diagnosticul de „comă de etiologie, posibil etanolică, intoxicație etanolică, agitație psihomotorie”. Medicii i-au recomandat acestuia examen psihiatric.

În cea de-a treia zi de Paște, la UPU Focșani s-au prezentat 166 de persoane. Printre acestea s-au numărat mai multe persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a unor altercații fizice în care au fost implicate. Tot în a treia zi de Paște, la UPU Focșani a fost adus și un tânăr în vârstă de 31 de ani din Cotești, care fusese lovit cu o piatră în cap. Potrivit buletinului de presă al spitalului, bărbatul prezenta „traumatism cranio-cerebral prin agresiune cu hematom epicranian temporal stâng”. În urma analizei CT, medicii au constatat că pacientul are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate și l-au trimis de urgență la Neurochirurgie-Galați.

În seara celei de-a treia zi de Paște, la UPU Focșani s-a prezentat și un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Focșani, care manifesta stare de rău pe fondul consumului de substanțe interzise. Potrivit buletinului de presă al spitalului, acesta prezenta „status post consum de etnobotanice, anxiar și alcool”. Medicii i-au recomandat acestuia consult psihiatric.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here