VIDEO și GALERIE FOTO: Spectacol cu muzică și voie bună la Ziua Obștii Nereju

0
900

Peste o mie de locuitori ai comunei Nereju au participat, a doua zi de Paște, la prima ediție a Zilei Obștei din comună. Evenimentul organizat la sediul Obșteii Nereju a cuprins un program special de muzică populară atât cu artiștii din comună, care au prezentat tradițiile care au făcut cunoscută localitatea Nereju dar și cu invitații de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci. Invitatul special a fost Ion Paladi, artistul emerit din Republica Moldova. Vremea a fost caldă, cu câteva picături de ploaie care nu au stricat sărbătoarea nerejenilor. Ziua Obștii Nereju a început cu o slujbă religioasă oficiată de preoții din comună, după care a urmat spectacolul artistic deschis de buciumașii de la Spulber.

Înainte de deschiderea oficială a sărbătorii, președintele Obștei Nereju, Șerban Popa, a prezentat unul dintre proiectele economice unice în rândul obștilor vrâncene, care vizează creșterea locurilor de muncă în comunitatea locală. Este vorba despre colaborarea cu o firmă de confecții pentru înființarea unei secții de croitorie la Nereju, care le oferă salariaților asigurări pentru servicii medicale, posibilitatea de a învăța o meserie și de a evolua profesional. Această manifestare s-a născut din dorința de a fi împreună în această zi de frumoasă sărbătoare, să ne bucurăm de Învierea Domnului Iisus Hristos și să petrecem împreună cu muzică bună și artiști de renume. În această perioadă suntem în faza finală a unui nou proiect care va asigura minim 50 de noi locuri de muncă. Este vorba de înființarea unei secții de croitorie la Nereju, care va funcționa în imobile deținute de Obște. Secția de croitorie va fi funcțională în colaborare cu societatea Tricotton Junior din Panciu, una dintre cele mai mari societăți de profil din Vrancea, care va asigura comenzile necesare secției de la Nereju. Deja spațiile au fost optimizate pentru noua activitate, au fost achiziționate mașini profesionale de cusut, de călcat. Cel mai important lucru este forța de muncă, pe care o avem aici, în comuna noastră, unde peste o sută de doamne și domnișoare și-au manifestat dorința de a lucra în această secție, a spus președintele Obștei Nereju, Șerban Popa.

Acesta a menționat că Obștea Nereju, cel mai important factor economic din comună, se implică în susținerea proiectelor importante pentru comunitatea locală. Șerban Popa a menționat proiectele derulate de Primărie, respectiv reabilitarea școlilor, realizarea sistemului de alimentare cu apă și asfaltarea drumurilor locale. „În calitate de președinte al Obștii Nereju susțin toate proiectele pe care Primăria comunei le are în derulare, este vorba de proiectul care vizează reabilitarea școlilor, realizarea sistemului de alimentare cu apă a comunei Nereju și asfaltarea drumurilor locale. Sunt proiecte de care noi toți avem nevoie și pe care trebuie să le finalizăm. Îl anunț pe primarul Gemănaș Toader că se poate baza pe sprijinul Obștii Nereju, care este cel mai important factor economic din localitate, a spus președintele Șerban Popa. Avocatul Didi Băjenaru le-a amintit membrilor obșteni tradițiile comunei Nereju și a parafrazat vorbele lui Ștefan Cel Mare menționând că „obștea este a urmașilor voștri”.

Podurile din Nereju vor fi reabilitate

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian, a prezentat mesajul președintelui Marian Oprișan pentru locuitorii comunei Nereju. Vicepreședintele a subliniat investițiile care au fost realizate pe Valea Zăbalei și a menționat că în perioada următoare vor fi realizate lucrări la câteva poduri din comună. Vă prezinte scuzele noastre pentru inconvenientul care se va crea în perioada următoare datorită modernizării podurilor. Felicit conducerea Obștii Nereju pentru organizarea acestui eveniment, care ne dorim să devină o tradiție precum tradițiile din Nereju, a spus vicepreședintele Dănuț Cristian.

De menționat că, la ultima ședință a Consiliului Județean, au fost aprobate două proiecte de hotărâre care vizau actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru investițiile la două poduri. Este vorba despre proiectele „Consolidare şi reabilitare pod din beton armat pe DJ 205D, peste pârâul Zăbala la Nereju km.29+541, conform H.G. nr.540/2000, respectiv km.28+500 conform ridicare topografică actualizată, comuna Nereju, judeţul Vrancea” și „Consolidare şi reabilitare pod din beton armat pe DJ 205D, peste pârâul Monteoru la Nereju km.31+150, conform H.G. nr.540/2000, respectiv km. 31+200 conform ridicare topografică actualizată, comuna Nereju, judeţul Vrancea”.

 

VIDEO – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here