GALERIE FOTO: Cabina de duș a luat locul ligheanului. Echipa de Rugby Old Boys Focșani a dus civilizația în casa familiei Borcea

0
1537

Faptele bune le fac oamenii buni, oamenii care se unesc pentru un bine comun, pentru un scop. Scopul echipei de Rugby Old Boys Focșani a fost acela de a aduce lumina în Săptămâna Patimilor la o familie greu încercată. O familie cu 3 copii, doi dintre cei 3 băieți fiind cu retard sever și grad grav de handicap.

Vă povesteam despre ei într-un articol publicat în 8 aprilie a.c. și despre gestul nobil al celor din echipa Rugby Old Boys Focșani. Veteranii echipei de rugby nu au fost impresionați doar de necazul și boala celor 3 băieți, ci și de faptul că bătrâna lor mamă îi spala și îngrijea la lighean.

Povestea lor o puteți (re)citi accesând linkul: https://bit.ly/2GYq6iD

Știm toți, uneori îți este greu și să ai grijă de un copil mic, sănătos și să îl speli la lighean, dar de un adult de 24 de ani și un adolescent de 17 ani… Ei sunt greu de susținut, comunicarea cu ei lipsește cu desăvârșire, boala a pus stăpânire pe mintea și trupurile lor. Astfel, rugbyștii și-au propus să facă echipă nu doar pe teren ci și în casa de chirpici a familiei Borcea din satul Răcoasa.

După câteva săptămâni de muncă, dăruire și implicarea sufletească, două din cele cinci camere ale familiei Borcea arată desprinse din altă poveste. O poveste în care civilizația a luat locul lutului, cabina de duș a luat locul ligheanului, pirostria și ceaunul din curte au fost înlocuite de un boiler pe lemne, iar lutul de pe jos a fost scos cu desăvârșire iar în locul lui stă așezată la loc de cinste șapa din beton, îmbrăcată cu o gresie de un galben ce te invită în casă, “acasă”. Nu au reușit să le vindece boala, dar au reușit să le lumineze viața și zilele. Aceste fapte mari au fost făcute de oameni ca noi toți, părinți, soți, super OAMENI și SUPER-EROII lui Cristi, Nicu și bătrânilor lor părinți.  Rugby Old Boys Focșani.  Alături de rugbyști au mai venit oameni minunați, oameni care au înțeles că puțin câte puțin putem aduce lumina în casa și sufletele chinuite ale unor oameni necăjiți.

Ei sunt cei care au făcut echipă bună cu veteranii noștri:

Fereastra Forest Focșani  – Cătălin și Ana Maria Păduraru!

Magazinul CRINUL ALB din Focșani,  Necula Viorel și Dragos Adrian!

CEPROINV S.A.- IACOB GEORGICĂ!

MACCENTER  EFARM TOP

S.C. DIACARN FOOD S.R.L. Ionuț și Aida Doagă; tot din partea lor am dus și noi carne și preparate tradiționale.

Florin Topală, managerul sportiv al echipei, mi-a spus: “Campania „DĂRUIEȘTE DIN INIMĂ” a adus din nou lângă noi, rugbyștii, o adevărată echipă de oameni buni, oameni cărora le pasă, oameni cu inimă mare! Mulțumim pentru vasul de wc  și chiuvetă domnului IORDACHE ȘTEFAN de la IORCRIS CERAMIC SRL;  mulțumim LORAND WOOD FACTORY pentru duș și accesorii; mulțumim d-nei. dr. ROXANA BRĂILEANU de la MEDVET SRL,  domnului ALIN BASCU și domnului director ROȘCA CLAUDIU de la UTILAJE CONSTRUCTII INTERCOM; personalului din cadrul firmei ARTIFEX și nu în ultimul rând MEMBRILOR COTIZANȚI ai echipei de RUGBY OLD-BOYS FOCȘANI și camarazilor ce au lucrat fizic zi de zi. Proiectul a ajuns la final, ne-am ținut de cuvânt, în Joia Mare am predat lucrarea familiei Borcea  din Răstoaca.”

Au predat-o, iar eu am fost să văd bucuria și sclipirea din ochii familiei Borcea. Oamenii ca familia Borcea nu au bucurii, nu mai cred că cineva îi mai vede, uneori se cred uitați chiar de Dumnezeu! Iată că nu, iată că Dumnezeu lucrează prin oameni!

Felicitări, oamenii minunați! Felicitări, Rugby Old Boys Focșani!

Să o țineți tot așa, Vrancea are nevoie de oameni ca voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here