Terapie prin artă la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu actori de la Teatrul ‘Anton Pann’

0
158

Proiectul „Terapie prin artă” al Asociaţiei Create.Art.Enjoy din Cluj va ajunge şi la Vâlcea, în perioada 6-12 mai, actori ai Teatrului „Anton Pann” din municipiul reşedinţă urmând să susţină diverse momente artistice itinerante pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei teatrale vâlcene.

Potrivit acestora, astfel de momente artistice vor avea loc pe toate etajele şi în toate secţiile unităţii spitaliceşti din Râmnicu Vâlcea, la finalul celor şase zile ale proiectului fiind programat şi un spectacol de teatru pentru cei internaţi.

„Iniţial, eram destul de sceptici. Ne gândeam dacă într-un spital, unde este atâta zarvă, unde sunt medicii atât de prinşi, pacienţi, mai venim şi noi cu momente artistice, să nu îi deranjăm. Dar am văzut mărturiile pacienţilor după ce cei de la Create.Art.Enjoy au trecut pe holurile spitalelor. Erau în lacrimi de fericire. Chiar le schimbaseră ziua cu un zâmbet, cu o floricică. Suntem foarte bucuroşi că o să facem şi noi asta”, a declarat Denisse Moise, actriţă a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Pe lângă momentele artistice oferite de actorii vâlceni, vor avea loc şi ateliere de creaţie ce vor fi susţinute de artişti ai Create.Act.Enjoy atât pentru pacienţi, dar şi pentru personalul din spital, scopul proiectului fiind acela de a spori şi îmbunătăţi starea fizică, psihică şi emoţională a persoanelor de orice vârstă.

Proiectul „Terapie prin artă” a început în 2012, prima unitate spitalicească în care a fost implementat fiind Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here