GALERIE FOTO: Rompetrol a inaugurat prima benzinărie din Adjud; 66 de stații vor fi deschise în următorii trei ani

0
1600

Rompetrol a inaugurat, ieri, prima sa stație de alimentare din orașul Adjud, situată pe Bulevardul Republicii 1D – la intersecția cu drumul european E85. Investiția totală realizată de Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, se ridică la aproximativ 1,4 milioane dolari. Este a cincea unitate din județul Vrancea și se alătură celorlalte patru stații Rompetrol din Focșani. În cele cinci stații lucrează 55 de persoane. Panglica inaugurală a fost tăiată de Serghei Sevcenco, director general al Rompetrol Downstream și Vladislav Rusnac, Chief Retail Officer al Grupului KMGI. Aceștia au prezentat facilitățile și serviciile pe care le oferă stația de alimentare Rompetrol din Adjud, precum patru pompe cu gamele de carburanți Efix și EfixS, o pompă rapidă pentru camioane, un rezervor Adblue, serviciu de achiziție rovinietă, încărcare cartelă prepay, colonetă aer/apă dar și restaurantul Hei.

Mai mult, stația este dotată și cu punct de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, rastel de butelii, include zonă de gastro & shop și promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid, adresată celor care doresc să încerce o nouă experiență revitalizantă.

„În noua stație de la Adjud, clienții Rompetrol vor găsi carburanți de calitate produși de cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre Petromidia Năvodari. Totodată, dorim să ne întâmpinăm clienții cu produsele și serviciile deja consacrate. Eforturile noastre sunt în raport cu aprecierea pe care o primim de la cei care folosesc serviciile Rompetrol, aprecieri care doar în ultimii doi ani ne-au ajutat să deschidem 27 de stații noi, a spus Serghei Sevcenco, director general al Rompetrol Downstream.

Stația din Adjud este dotată cu un punct de încărcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. Acesta are o capacitate instalată de 50KW care asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini, serviciul urmând a fi disponibil în perioada imediat următoare.

Rompetrol Downstream deține la nivel national 13 puncte de încărcare electrică în rețeaua sa de benzinării, din care patru sunt în regiunea Moldovei (Vrancea – Adjud, Iași și două în Bacău). Prin cele două benzinării situate pe traseul E85 (Vrancea – Adjud, Bacău – b-dul Republicii nr. 100), compania asigură energia necesară pentru traseul București – Iași, o distanță de circa 390 kilometri.

 

66 de stații vor fi deschise în următorii trei ani

Prin deschiderea stației de la Adjud, KMG International își continuă dezvoltarea la nivel național. Experiența și know-how-ul acumulate de la preluarea Grupului în 2007 pun Rompetrol într-o poziție de forță pe segmentul de retail, iar atenția acordată activităţilor de comercializare a produselor (restaurant și magazin) şi serviciilor din staţii atestă progresele făcute în România, dar și celelalte țări în care Rompetrol este deja o prezență importantă (Republica Moldova, Bulgaria și Georgia). Compania continuă săși consolideze și săși dezvolte prezența în județul Vrancea și vine în întâmpinarea clienților săi cu o nouă stație, care aduce mai aproape produsele și serviciile Rompetrol atât pentru locuitorii din Adjud, cât și pentru clienții noștri care tranzitează localitatea. Este un pas important pe care îl facem în regiune și care se află pe linia strategică de retail gândită la nivelul Grupului, a declarat Vladislav Rusnac, Chief Retail Officer al Grupului KMGI.

Acesta a arătat că, recent, au fost deschise stații în Bacău, Baia Mare, Otopeni, Sovata și urmează alte deschideri, în Timișoara, Tg Mureș, Craiova. Aceste deschideri de benzinării fac parte din planul strategic de dezvoltare al companiei, parte a marelui proiect al Fondului kazah-român de investiții. „În plan există deschiderea a 66 de stații în următorii trei ani, a precizat Vladislav Rusnac.

La nivel național, Rompetrol operează o rețea de distribuție carburanți formată din 918 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 14% față de nivelul din 2017. La acestea se adaugă și 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele 3 stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon). Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în creștere cu 6% față de volumul obținut în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here