GALERIE FOTO: Alimentare cu apă și canalizare, realizate cu fonduri europene în Cîrligele

0
490

Lucrările la sistemul de canalizare din comuna Cîrligele, începute în toamna anului trecut, se desfăşoară conform graficului. Autoritățile locale spun că au fost făcute lucrările în vederea realizării racordului la reţea pentru aproximativ 40% din gospodăriile comunei Cîrligele, cuprinse în proiectul sistemului de canalizare Vranceaqua, etapa a II-a. Investiția este realizată prin proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, cunoscut sub numele de Vranceaqua, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Valoarea totală a investiției este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local. Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare din mai multe localități din județul Vrancea. Perioada de implementare a proiectului regional este 2018 – 2022.

Primarul PSD al comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, spune că are prevăzute fonduri în bugetul local pentru proiectarea lucrărilor și continuarea investiției în satul Dălhăuți și străzile laterale din satele Cîrligele, Bonţeşti şi Blidari. „În bugetul local al comunei Cîrligele au fost prevăzute sumele pentru cofinanţarea din partea comunei a acestor lucrări, precum şi sumele necesare pentru întocmirea unui proiect prin care satul Dălhăuţi şi străzile laterale din satele Cîrligele, Bonţeşti şi Blidari să fie racordate la cele două magistrale principale şi la staţia de epurare, a spus primarul Ștefan Moscu.

Etapa a doua a proiectului Vranceaqua cuprinde lucrări la sistemul de alimentare cu apă lucrările în 19 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu). La sistemul de canalizare, lucrările se vor implementa în 35 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vârteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici (Lepșa – Greșu). Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Iată că proiectele pe care le-am anunțat cu ani în urmă încep să devină realitate și prin aceasta dorim să creștem calitatea vieții vrâncenilor. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării. Sunt primele contracte de lucrări care sunt semnate în România în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here