CAS Vrancea a prezentat programul de finanțare a serviciilor medicale pe semestrul I 2019

0
391

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a prezentat pe scurt finanțarea serviciilor medicale pe semestrul I 2019 în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural care a avut loc săptămâna trecută la sediul Prefecturii Vrancea.  Actele adiţionale încheiate în perioada ianuarie-iunie 2019 la contractele din anul 2018 urmează a fi cuprinse în bugetul aprobat pe anul 2019.

Programele naţionale de sănătate derulate în perioada ianuarie – iunie 2019 de C.A.S. Vrancea şi furnizorii de servicii medicale se prezintă astfel: Programul naţional de oncologie-Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani; Programul naţional de diabet zaharat-Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani; Programul naţional de diagnostic si tratament pentru boli rare-Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani; Programul naţional de tratament al hemofiliei și talasemiei Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani; Programul naţional de ortopedie ( endoprotezaţi)-Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani; Spitalul Municipal Adjud; Programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică-Spitalul Jud. De Urgenţă “ Sf. Pantelimon” Focşani.

Numărul de furnizori cu care au fost încheiate acte adiționale pentru semestrul I 2019 este de 378.

Obiectivele C.A.S. Vrancea pentru anul 2019 vizează: asigurarea funcţionării sistemului de asigurări sociale de sănătate la nivelul judeţului Vrancea în condiţii de eficacitate cu respectarea drepturilor asiguraţilor la serviciile medicale, medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, nediscriminatoriu şi în condiţiile legii;

asigurarea fondurilor necesare pentru derularea optimă a programelor naţionale de sănătate la nivelul judeţului astfel încât toţi pacienţii eligibili să beneficieze de tratamentul specific programului din care fac parte. Administrarea bugetului propriu aprobat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate; creşterea gradului de informare al asiguraţilor; reducerea birocraţiei în sistemul de asigurări de sănătate.

          În foto, ec. Emanuela Marinela Georgescu – președinte director general CAS Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here