Campanie de strângere de fonduri, inițiată de elevii Școlii 7 Focșani, pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie pentru copii

0
281

Școala Gimnazială nr.7 Focșani a organizat, în perioada 15-21 aprilie 2019, în parteneriat cu Asociația „Dăruiește Viață” și Parohia „Sf. Mare Mucenic Sf. Gheorghe”- Nord, reprezentată de preotul paroh Dănuț Dumbravă, o campanie de strângere de fonduri pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii din România. Conform informațiilor transmise de Mirela Hanganu, bibliotecar în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7, campania a început la inițiativa unor elevi, care au văzut necesar ca în cadrul Proiectului de voluntariat „Suflet pentru Suflet” să se strângă bani pentru acest spital. Tot ei, elevii, au venit cu ideea ca fondurile să se strângă în urma muncii lor și astfel au început confecționarea de felicitări, icoane pe lemn, picturi cu tematică religioasă pascală, ouă încondeiate, pe care le-au dat în dar celor care au donat. „Sunt bucuros și pătruns de o mândrie sfântă când am văzut că elevii Școlii Gimnaziale Nr.7 au venit cu inițiativa de a ajuta pe cei în suferință, după îndemnul evanghelic, bolnav am fost și m-ați cercetat. Sunt copleșit pentru mobilizare, toți au participat: elevi, profesori, părinți, personal auxiliar, la această campanie unde clar s-a văzut că iubirea egoistă a fost învinsă de iubirea altruistă”, a transmis directorul școlii, prof. Sebastian Ionuț Burlan.

Campania s-a desfășurat cu succes și cu ajutorul preotului Dănuț Dumbravă și al credincioșilor parohiei Sf. Gheorghe –Nord. ”Am întâmpinat cu bucurie inițiativa Școlii Gimnaziale Nr.7 de a ajuta pe cel aflat în nevoi, deoarece iubirea față de aproapele este semnul iubirii lui Dumnezeu; iubirea este forța care atrage inimile, e ploaia binecuvântată care înviorează, veselește și înalță toate sufletele”, a spus elevilor și credincioșilor preot Dănuț Dumbravă. Finalul acestei campanii caritabile s-a desfășurat într-un cadru emoționant și deosebit la Biserica Sf. Gheorghe –Nord în Duminica Floriilor, când Corul Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani a susținut în fața credincioșilor aflați la slujbă un miniconcert de cântece din Postul Mare, dirijați de prof. de muzică Drilia Ionuț; corul școlii a donat contravaloarea premiului pe care l-a obținut la concursul „Lăudați pe Domnul”.

„Pe această cale mulțumim tuturor celor care s-au alăturat acestei activități deosebite desfășurate de Școala Gimnazială nr.7 Focșani“, a precizat Mirela Hanganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here