Tânăr arestat pentru tentativă la omor după ce şi-a lovit vecinul cu pumnii şi cu o sticlă în cap

0
1309

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat sâmbătă într-un dosar de tentativă la omor, faptă petrecută în seara zilei de vineri la Rugineşti. Propunerea de arestare a fost făcută sâmbătă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au dosarul în lucru, şi admisă de judecătorii de la Tribunalul Vrancea.

“Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpatului D. GH. şi în consecinţă: În temeiul art. 226 Cod procedura penala raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedura penala dispune arestarea preventivă a inculpatului D. GH. cercetat pentru infracţiunea de tentativă la omor prev.de art. 32 C.penal raportat la art.188 al.1 şi 2 C.penal, pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 20 aprilie 2019 până pe 19 mai 2019 inclusiv. În temeiul art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului D. GH. În baza art. 228 C.pr.penală dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei despre măsura dispusă. Onorariul aparatorului din în sumă de 313 lei va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 20 aprilie 2019 – ora 16:00”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Vineri seara, în jurul orei 20.40, poliţiştii adjudeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat pe raza comunei Rugineşti. Poliţiştii au stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, generat de consumul de alcool, un bărbat de 28 de ani a fost lovit cu o sticlă de un alt bărbat de 24 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon Focşani, iar în urma investigaţiilor s-a stabilit că aceasta a suferit răni destul de grave. Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, victima a fost supusă şi unei intervenţii chirurgicale, in prezent starea sa de sănătate fiind bună.

Din anchetă a rezultat că totul s-a petrecut pe o terasă a unui magazin din comună, magazin situat în apropierea caselor celor doi bărbaţi care sunt şi vecini. Inculpatul era băut bine. Astfel, între el şi victimă s-a iscat un conflict, în urmă căruia inculpatul a lovit victima mai întâi cu pumnii, după care a pus mâna pe o sticlă şi a lovit victima cu aceasta în zona capului. Alteracţia a fost înregistrată pe nişte camere de supraveghere, astfel că inculpatul nu a putut nega comiterea faptei. El a fost cel care sărit la bătaie şi a recunoscut acest lucru.

Iniţial s-au făcut cercetări pentru loviri sau alte violenţe, după care fapta a fost încadrată la tentativă la omor, urmare a investigaţiilor medicale efectuate în cazul victimei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here