Deputatul Angel Tîlvăr: “Bilanțul primelor 100 de zile de mandat la Președinția Consiliului UE confirmă vocația europeană a României”

0
168

„Salut rezultatele foarte bune ale Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în cele 100 de zile de mandat. Eu mi-am exprimat fără echivoc, de la bun început, încrederea în capacitatea României de a gestiona această președinție, am sprijinit și voi oferi tot sprijinul meu în continuare, în finalizarea cu succes a acestui mandat.”

Bilanțul celor 100 de zile la șefia Consiliului UE, prezentat de prim-ministrul României reconfirmă eforturile tuturor autorităților române implicate, în sprijinirea proiectului european. Spuneam încă din noiembrie anul trecut, că suntem pregătiți să îndeplinim cu succes mandatul de președinte, iar bilanțul prezentat, confirmă până în prezent, încrederea pe care am avut-o în capacitatea noastră de a gestiona agenda Președinției.

Prima jumătate a mandatului Președinției române a Consiliului Uniunii Europene s-a dovedit eficientă și productivă, România având parte de aprecieri în ceea ce privește modul în care a coordonat, negociat și finalizat până în prezent dosare grele aflate în atenția Consiliului. Aceste rezultate reprezintă o confirmare a respectării angajamentelor luate și cred că am trecut “testul de maturitate”, demonstrând că atacurile și previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat au fost nefondate.

Sper în continuarea implicării și a cooperării tuturor actorilor relevanți, pentru succesul deplin al Președinției țării noastre la Consiliul UE.

Vreau să subliniez că acțiunile organizate pe dimensiunea parlamentară a Președinției României la Consiliul UE vin să le întărească și să le sprijine pe cele stabilite la nivel executiv. În calitate de organizatori ai ultimei reuniuni parlamentare și totodată ai evenimentului de bilanț  de pe agenda dimensiunii parlamentare – sesiunea plenară a celui de-al LXI COSAC, care va avea loc la București în perioada 23-25 iunie 2019 – doresc să subliniez că vom aduce în atenție, cu obiectivitate, la sfârșitul mandatului, realizările Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în folosul tuturor cetățenilor europeni.

 

Comunicat de presă, 19 aprilie 2019

 

Angel TÎLVĂR, Președinte Comisia pentru afaceri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here