GALERIE FOTO: Tenis – Maria Daciana Ciubotaru, campioana Selecției Naționale U 14

0
68

 

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 a câștigat șapte din cele opt jocuri ale turneului

Tenisul românesc are o câștigătoare detașată a concursului de Selecție Națională U14: Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 și pregătită de antrenorii Firicel Tomai și Răzvan Bănică.

          Maria, care a revenit cu o ușoară accidentare de la Turneul European de categoria 1, 14 ani, de la Maia, din Portugalia, a câștigat șapte din cele opt meciuri ale turneului de selecție.

La competiția care a avut loc la Centrul Național de Tenis, la București, de luni, 15 aprilie până vineri, 19 aprilie, au participat primele 15 sportive în clasamentul pentru 14 ani valabil la 4 aprilie 2019 și o sportivă aleasă de antrenorul federal. Concurentele au fost împărțite în două grupe – A, primele opt din clasament și B, ultimele opt. În turul eliminatoriu, au jucat, prin tragere la sorți, o jucătoare din A cu o jucătoare din B.

          Maria-Daciana Ciubotaru a avut un parcurs perfect până la ultimul joc, cel de vineri, când a resimțit acut efectele accidentării cu care a revenit din Portugalia și s-a retras din monive medicale după 1-4 în primul set, fără ca acest lucru să-i afecteze poziția de campioană a Selecției, pe care și-o adjudecase încă de joi!   

          Rezultatele Mariei în turneul de la Centrul Național de Tenis: în turul de calificare, 6-2, 6-2, cu Teodora Sava, de la CSA Vektor; în turneul șah (fiecare cu fiecare), 7-6 (6), 6-4 cu Briana Szabo, de la C S Winners TC, 6-3, 6-1, cu Carmen Herea, de la LPS CSS Constanța, 6-2, 6-2 cu Patricia Goina, de la CSM Oradea, 6-2, 6-2, cu Daria Tudor, de la CS Tenis Con Slobozia, 6-1, 6-3, cu Alexia Puiac, de la CS Marc Tenis, 6-4, 6-4, cu Bianca Bulat, de la CS Arcada, 1-4 – retrasă medical, cu Cara Meșter, de la CS Marc Tenis.

          Maria Daciana Ciubotaru și-a reconfirmat rezultatele de până acum în turneele naționale și internaționale obținute prin valorificarea marelui său talent  dublat cu foarte, foarte multă muncă și prin acumularea de experiență competițională după meciuri cu adversare puternice din țară și din Europa.

          Maria Daciana Ciubotaru a jucat în acest an în turneele Paradis Open TEU16, Stavanger Open TE16 – în Norvegia, la Campionatul Internațional al României, Prof. Dr. Ayhan KIZIL Cup – în Antalia, Turcia și la Turneul European de categoria 1, de 14 ani de la Maia, în Portugalia.

          Maria Daciana Ciubotaru a fost favorita nr. 1 a Selecției Naționale 14 ani, pe care a și câștigat-o, confirmându-și statutul, și este campioana României la dublu, pentru 2019 și campioana internațională a României la 14 ani, în ambele cazuri, împreună cu cu Cara Meșter. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here