Dosar penal pentru un bărbat care a ocupat fără drept câteva sute de metri pătrați de teren cu destinație forestieră

0
2352

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

 

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni au fost  constatate 8 infracţiuni, au fost aplicate sancţiuni de 16.500 de lei şi a fost confiscat material lemnos de peste 6.000 lei.

În perioada 11 – 17 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Astfel, în urma a peste 124 de controale, din care 118 pe drumurile publice și 6  privind exploatări forestiere, au fost constatate 8 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 şi aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 16.500 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 22 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 6000 lei, ce a fost lăsată în custodia unor ocoale silvice, precum și a unui atelaj hipo.

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un bărbat, din comuna Câmpuri, bănuit că ar fi tăiat fără drept arbori din suprafaţa de fond forestier aparţinând Ocolului Silvic Soveja iar materialul lemnos rezultat l-ar fi transportat la domiciliu. Totodată, s-a constatat că persoana în cauză a ocupat fără drept suprafaţa de 525 m.p. teren cu destinație forestieră. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori şi reducerea fondului forestier naţional, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 19 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here