A început, la Focșani, Olimpiada națională de Limba Rromani

0
368

Joi, la Focșani, în sala de spectacole a Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”, a avut loc ceremonia de deschidere a fazei naționale a Olimpiadei de Limba și Literatura Rromani. „Îmi revine plăcuta sarcină de a ura bun venit la Focșani participanților la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Rromani. Faptul că în România se desfășoară olimpiade ale limbilor materne, alta decât limba română, arată că noi toți ne-am maturizat iar valorile europene reprezintă un reper pentru toți cetățenii români.

Consider că organizarea la Focșani a acestei competiții nu este deloc întâmplătoare deoarece atât eu, în calitate de Subprefect al județului Vrancea cât și celelate autorități publice au dat dovadă de deschidere față de problemele etniei rrome. Faptul că avem dialog, că lucrăm împreună pentru rezolvarea diferitelor situații, reprezintă un pas spre normalitate și îmi doresc ca fiecare dintre cei aflați astăzi în această sală să-și aducă contribuția la acest efort.  Salut prezența domnului prof. universitar din cadrul Universității București – Gheorghe SARĂU și a tuturor oficialităților prezente astăzi aici. Mulțumesc Consiliului Județean Vrancea, Partidei Romilor Pro Europa filiala Vrancea, Primăriei municipiului Focșani și Inspectoratului Școlar Județean Vrancea pentru eforturile făcute pentru organizarea, în foarte bune condiții, a acestei competiții.

Încă o dată vă urez un călduros bine ați venit la Focșani și succes!“, a fost mesajul transmis de către subprefectul județului Vrancea, Cristina STOICA.

 

Sursa text și foto: Facebook/Institutia Prefectului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here