Mausoleul lui Lenin va fi redeschis publicului miercuri

0
28

Mausoleul lui Vladimir Lenin, închis timp de două luni pentru lucrările periodice de conservare a mumiei fondatorului statului sovietic, va fi redeschis publicului miercuri dimineaţă, relatează EFE. Anunţul a fost făcut de Serviciul Federal de Protecţie (FSO) al Rusiei, responsabil cu securitatea înalţilor demnitari ai ţării şi sub a cărui jurisdicţie se află mausoleul situat în Piaţa Roşie şi unde, din 1924, este expus trupul îmbălsămat al liderului bolşevic.

FSO nu a publicat detalii despre caracterul „lucrărilor profilactice de rutină” realizate în mausoleu care poate fi vizitat în zilele de marţi, miercuri, joi şi sâmbătă între orele 10:00 şi 13.00. La fiecare doi ani, specialişti ai Centrului de Biotehnologie din subordinea Institutului de Plante Aromatice şi Medicinale din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei efectuează o serie de proceduri biochimice pentru conservarea mumiei lui Lenin. Cercetătorii ruşi asigură că graţie noilor tehnologii corpul lui Lenin poate fi conservat practic pentru o perioadă nedefinită. În 2013, mausoleul a fost supus unei ample renovări pentru a corecta o înclinaţie apărută la fundaţie.

Lenin nu a lăsat testament iar văduva sa, Nadejda Krupskaya, s-a opus expunerii trupului acestuia, precizând că soţul ei ar fi dorit să se odihnească alături de mama şi de fratele său în cimitirul memorial Volkovskoye din Sankt Petersburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here