GALERIE FOTO: Parada costumelor ECO la Școala Duiliu Zamfirescu Focșani

0
89

„Să păstrăm natura curată pentru un viitor mai bun!” este mesajul transmis astăzi (ieri-n.r.), de micuții participanți la Concursul Interjudetean „ECO 10”, concurs organizat de prof. înv primar Daniela Gavrilă, Gina Pricope și Anca Sava la Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu“ din Focșani, (și adresat) tuturor celor îngrijorați de soarta mediului înconjurător. Cu toții au înțeles că mai mult ”verde” înseamnă mai mult aer curat și o viață mai sănătoasă.

,,Dar ce ne facem cu atât de multe deșeuri care se adună zilnic?”

,,Le putem recicla! Și… de ce nu? să și purtăm unele dintre ele.”

Astfel, cu imaginația copiilor și cu ingeniozitatea și implicarea  părinților, care au fost mari creatori de modă, a avut loc o inedită PARADĂ ECO. Aproximativ 110 elevi din întreg județul au fost astăzi (ieri-n.r.) ,,vedete pe covorul roșu”. Ei au defilat în cadrul unei parade a costumelor Eco, arătând că și deșeurile pot prinde viață. Copiii au îmbrăcat costume, care de care mai interesante, confecționate împreună cu părinții lor, din cutii de carton, pungi, reviste, ziare, peturi, saci, CD-uri.

Parada Costumelor Eco a fost una din activitățile organizate în cadrul Proiectului ,,ECO 10”, activitățile proiectului desfășurându-se pe parcursul  întregului an școlar, perioadă în care copiii au desfășurat diverse activități de ecologizare, încheiate astăzi cu defilarea în costume din materiale reciclabile și expoziția cu colaje trimise de către 149 elevi, coordonați de 84 cadre didactice din 21 județe ale țării.

 

Comunicat Școala Duiliu Zamfirescu Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here