VIDEO și GALERIE FOTO: Doi tineri din Nereju, MORȚI după ce microbuzul condus de un șofer din Dumitrești a fost SPULBERAT de tren; martorii spun că în microbuz era petrecere

0
3982

Un tânăr în vârstă de 24 de ani și un altul de 36 de ani, ambii din comuna Nereju, au murit luni seara, în urma unui cumplit accident rutier, în care au fost implicate un microbuz și un tren. Evenimentul rutier a avut loc pe raza comunei C.A. Rosetti, în afara localităţii Bâlhacu, microbuzul, în care se aflau 16 persoane, intrând în coliziune cu un tren Inter Regio.

Alți cinci vrânceni, dintre care patru din comuna Nereju și unul din comuna Slobozia Ciorăști, în vârstă de 23, 30, 26, 32, respectiv 19 ani, au fost răniți în urma impactului. De asemenea, șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Dumitrești, a fost rănit. Toți munceau în străinătate şi se întorceau acasă pentru a petrece sărbătorile de Paşte.

Cei 16 pasageri din microbuz au fost preluaţi din Borod, judeţul Bihor, şi urmau să ajungă unii în Brăila, alții în Vrancea. În judeţul Buzău, pe DN 2B, pe raza comunei C.A. Rosetti, în afara localităţii Bâlhacu, pentru doi dintre vrânceni viața pe pământ a încetat. Microbuzul a fost izbit puternic, în partea dreaptă, de locomotiva unui tren de călători, care se îndrepta spre Galați. Impactul cu vehiculul a fost atât de puternic încât a fost resimțit și de călătorii din tren.

Potrivit martorilor, șoferul microbuzului a încercat să travereze calea ferată ocolind bariera care era deja coborâtă. De asemenea, semnalele acustice și luminoase anunțau apropierea trenului. Cu toate acestea, șoferul și-a continuat drumul. Drumul care a devenit pentru doi tineri din Nereju „drumul morții“.

În urma coliziunii, bagajele pasagerilor din microbuz au fost aruncate din remorcă. Microbuzul a fost târât pe o distanță de 200 de metri de la locul impactului. „În seara zilei de 15 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie cu victime multiple pe DN 2B, pe raza comunei C.A. Rosetti, în afara localităţii Bâlhacu. La faţa locului au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie, ambulanţă şi autospeciale de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (microbuz şi remorcă) pe DN 2B, din direcţia Buzău către Brăila, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu, un bărbat de 50 de ani din Vrancea nu ar fi respectat regulile de circulaţie aplicabile la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune, împrejurare în care a fost lovit de un tren Inter Regio, care efectua transport de persoane pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi. În urma accidentului patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani din Vrancea şi Brăila au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite, fiindu-i prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Potrivit informațiilor, în microbuz se aflau două perechi de frați din Nereju, murind câte unul din fiecare familie.

UPDATE!

Potrivit Agerpres, poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au deschis marţi dosar penal pe numele bărbatului în vârstă de 50 de ani din judeţul Vrancea care s-a aflat luni seara la volanului microbuzului implicat în accidentul din localitatea buzoiană Bâlhacu, soldat cu patru morţi şi 12 răniţi.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES de Biroul de presă al IPJ Buzău, din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (microbuz şi remorcă) pe DN 2B, din direcţia Buzău către Brăila, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii  Bâlhacu, un bărbat de 50 de ani din Vrancea nu ar fi respectat regulile de circulaţie aplicabile la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune, împrejurare în care a fost lovit de un tren InterRegio, care efectua transport de persoane pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi.

„În urma accidentului patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani din Vrancea, Galaţi şi Brăila au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite fiindu-i prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis dosar penal şi se continuă cercetările”, a precizat sursa citată.

Martorii oculari susţin că înaintea impactului în microbuz era o adevărată petrecere. „În microbuz era petrecere, nu glumă. Muzică la maximum, fetiţele fumau şi dansau cu picioarele pe bord. Haos total era acolo. În plus, şoferul mai şi vorbea la telefon. Era agitat, conducea doar cu coatele. N-a văzut, n-a auzit nimic. A trecut prin barieră, băieţii au văzut în ultima clipă trenul, au strigat: ‘murim!’ Abia atunci şoferul a pus frână, dar era pe mijlocul căii ferate”, a declarat unul dintre martorii oculari.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că „şoferul se află în stare critică şi a fost transferat la secţia ATI a Spitalului Judeţean, trei dintre victime care au suferit răni mai uşoare fiind externate la cerere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here