Proiecte de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor

0
35

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea continuă și în acest an activitățile de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor. În acest scop, au fost implementate mai multe proiecte antidrog, ce sunt derulate la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Vrancea.

„În anul şcolar 2018-2019, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, continuă implementarea proiectelor naţionale de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei preşcolare şi şcolare, care contribuie la îndeplinirea atribuţiilor asumate de Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020. În acest sens, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea a organizat sesiuni de formare în domeniul drogurilor pentru 95 de cadre didactice din 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea. Proiectele naţionale antidrog derulate la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Vrancea sunt:

– Proiectul „CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”, care are ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (5-7 ani), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de ţigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.

– Proiectul „ABC-UL EMOŢIILOR”, care are ca obiectiv dezvoltarea emoţională a copiilor din clasa I şi a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.

– Proiectul „NECENZURAT”, care are ca obiectiv formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri pentru elevi cu vârsta de 12-14 ani.

– Proiectul „EU ŞI COPILUL MEU”, care are ca obiectiv creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, în cadrul programelor de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri. Grupul ţintă al proiectului este format din părinţi ai copiilor din ciclul secundar (clasele V-VII), cu vârsta între 10 şi 14 ani. De asemenea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea desfăşoară activităţi punctuale de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în mediul şcolar şi sprijină consolidarea factorilor de protecţie şi diminuarea factorilor de risc ce pot determina un debut în consum în rândul tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here