GALERIE FOTO: Secția de Chirurgie Infantilă a Spitalului Județean, REABILITATĂ ȘI MODERNIZATĂ complet

0
996

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a finalizat procesul de reabilitare și modernizare a Secției de Chirurgie Infantilă. Secția destinată tratării pacienților minori care suferă intervenții chirurgicale a fost zugrăvită, în interiorul acesteia a fost montat tarchet nou, au fost montate uși și ferestre noi, a fost schimbat sistemul de iluminat, au fost refăcute toaletele și au fost aduse paturi noi. „Noi facem ceea ce spunem, iar rezultatele muncii noastre se văd. Continuăm lucrurile pe care ni le-am propus și vom prezenta de fiecare dată rezultatul. Sperăm ca toate îmbunătățirile care au fost făcute să fie respectate de pacienți, pentru că toate acestea s-au realizat cu greu”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mândrilă.

Reamintim că Spitalul Județean de Urgență se află într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare cu aparatură performantă a tuturor secțiilor. Spitalul Județean a fost dotat deja cu un RMN și 2 computere tomograf. Toate cele 10 săli de operație sunt dotate la standarde europene, iar Secția de Terapie Intensivă a fost dotată cu aparatură și mobilier nou, la fel cum a fost dotat și Compartimentul de Terapie Coronarieni. În 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ se vor face noi investiții care, cumulate, vor ajunge la suma de 20 milioane lei. Spitalul va avea cea mai modernă stație de sterilizare din România, iar Unitatea Primiri Urgențe (UPU) va fi dotată cu aparatură de ultimă generație.

Acest program de dotare și modernizare a fost implementat ca urmare a demersurilor președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Vreau să vă spun că nu reușeam să facem toate aceste lucruri, dacă nu era un om care să ne ajute, dacă nu era președintele Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan. A fost o intervenție la nivel guvernamental, ca atenția să se aplece și asupra acestui spital, să putem să-l dotăm”, preciza Constantin Mîndrilă, luna trecută, cu ocazia prezentării celei de-a zecea săli de operații a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, după ce a fost modernizată.

Reamintim că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a primit, la sfârșitul anului trecut, aparatură medicală în valoare de 5 milioane de lei. De asemenea, Consiliul Județean Vrancea pregătește o investiție cu finanțare de la Banca Mondială pentru construirea unui nou spital județean. Acest spital ar urma să fie realizat pe o suprafață de teren pusă la dispoziție de municipiul Focșani. Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și cu un heliport pentru preluarea cazurilor de urgență rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here