Concurs pentru desemnarea unor noi experți în domeniul managementului educațional

0
230

Ministerul Educației Naționale (MEN) a emis Ordinul privind aprobarea calendarului desfășurării concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, seria a 14-a. Pe 15 aprilie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea și pe site-ul www.isjvrancea.ro, va fi afișat programul înscrierilor, numărul de locuri scoase la concurs și metodologia de concurs. Până pe data de 22 aprilie se va completa formularul de selecție online, în aplicația informatică. Pe 23 aprilie se vor afișa listele cu candidații admiși, în urma introducerii informațiilor în formularul de selecție online. Între 23 aprilie și 7 mai, candidații admiși în etapa de selecție online vor depune dosarele la sediul IȘJ Vrancea.

Pe 8 mai, IȘJ Vrancea va transmite la Ministerului Educației lista candidaților declarați admiși după etapa de selecție online, care la data înscrierii la selecție ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din inspectoratul școlar, precum și dosarele acestora. Timp de 8 zile, la nivelul MEN vor fi evaluate portofoliile candidaților de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului școlar. Pe 17 mai vor fi validate rezultatele selecției de către consiliul de administrație al IȘJ Vrancea și vor fi transmise rezultatele selecției făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul MEN. Afișarea rezultatelor evaluării va fi în ordine descrescătoare a punctajelor. Între 20 și 24 aprilie se pot depune contestații, urmând ca pe 29 mai să se transmită rezultatele acestora. Pe 30 și 31 mai, IȘJ Vrancea va întocmi listele finale cu candidații admiși, care vor fi trimise la MEN.

Ultima etapă o constituie emiterea unui ordin de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate  promovate în Registrul național al experților în management educațional. „La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a fost alcătuită comisia privind selecția cadrelor didactice care vor face parte din corpul național de experți în management educațional. Colegii interesați să-și depună dosarul sunt rugați să respecte calendarul de înscriere online, ulterior să depună dosarul cu documente în format letric, conform cerințelor. După perioada de evaluare, vor fi afișate rezultatele, respectiv candidații declarați admiși“, a declarat Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct, președintele Comisiei de evaluare și selecție a dosarelor privind concursul de experți în management educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here