Surpriză gustoasă din partea cuziștilor pentru beneficiarii Centrului „Sfânta Maria” Golești

0
77

Voluntarii cuziști, în vizită la Centrul „Sfânta Maria” din Golești

Dacă majoritatea elevilor s-a bucurat de vinerea Cercului Pedagogic, voluntarii cuziști înscriși în proiectul „A doua șansă pentru viață”, coordonați de doamnele profesoare Teodora Bentz, Loredana Diac, Alice Lupu și Melania Pătrășcanu, au hotărât să dea un alt sens acestei zile. Astfel, încărcați de surprize, elevii de la clasele a IX-a A, a IX-a F, a X-a E au bătut la poarta Centrului, fiind primiți cu brațele deschise. Îi așteptau prieteni mai vechi și mare le-a fost bucuria când au început să schimbe impresii, să spună povești, chiar să se joace prin curte. Tinerii asistați i-au invitat în camerele lor, le-au arătat proiectele la care lucrează, le-au cântat, chiar le-au împărtășit cele mai ascunse visuri. Între timp, ajutați de personalul atât de amabil al Centrului, îndrumați de profesoarele coordonatoare, voluntarii au pregătit masa pentru prietenii lor: un aperitiv, o friptură la grătar cu salată de primăvară, fructe și suc. Bucuria tinerilor din Centru se citea în gesturi și priviri, chiar în felul în care au îmbrățișat jucăriile de pluș aduse drept daruri de suflet.

Proiectul „A doua șansă pentru viață” reprezintă un parteneriat de succes, reiterat de 13 ani, între Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. Anul acesta școlar, proiectul a debutat de Crăciun, când voluntarii cuziști au găsit resurse materiale pentru a le oferi tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești o excursie la Salina Târgu Ocna și o masă la un restaurant tradițional din stațiunea Slănic Moldova. Această etapă, a doua din proiect, va fi continuată cu o altă activitate interesantă: o ieșire la o mănăstire, așezată sub semnul dialogului creștin, iar, la vară, ca în fiecare an, cuziștii se vor strădui să le ofere prietenilor dragi sentimentul de vacanță, organizând pentru ei o excursie la mare.

„Bucuria acestei vizite trebuie să lumineze sărbătorile ce vor veni, căci e încurajator să știi că ai prieteni care se gândesc la tine și, chiar dacă viața nu a fost destul de generoasă cu acești tineri, există speranța că, avându-ne alături, se vor simți mai bine și în gând, și în suflet”, a declarat Suzana Stancu, elevă în clasa a IX-a A la CNAIC.

Comunicat Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here