Proiect al primarului PSD din Cotești: asfaltarea mai multor străzi și drumuri comunale

0
779

Primăria comunei Cotești, condusă de primarul PSD Dorel Bolovan, are în derulare mai multe proiecte de investiții în infrastructură. Un astfel de proiect este cel privind reabilitarea și asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri locale, valoarea totală estimată a investiției fiind de 4,3 milioane de lei.

Lucrările constau în scarificarea şi reprofilarea mecanică cu autogrederul a împietruirii existente, realizarea stratului de balast cu compactare mecanică, realizarea stratului de piatră spartă amestec cu compactare mecanică, conform normelor tehnice în vigoare, realizarea stratului de legătură din mixtură asfaltică și  turnarea stratului de uzură. De asemenea, vor fi realizate podeţe transversale tubulare, podeţe laterale tubulare, șanțuri de preluare a apelor pluviale, etc.

În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate mai multe drumuri comunale din satele Coteşti, Valea Coteşti și Budeşti, pe o lungime totală de aproximativ 8 kilometri. Este vorba de asfaltarea drumurilor comunale DC 148 B, DC 149, DC 149 H, dar şi a străzilor Dreptăţii, Trandafirilor, Cenuşari, Zefirului, Eternităţii, Credinţei, Izvor, Răzoare, Răsăritului din satele mai sus menţionate.

De reținut este faptul că tot pe raza comunei Coteşti a fost realizat un proiect care a vizat asfaltarea a 6 kilometri de drumuri de exploatație agricolă. Valoarea lucrărilor a fost de 3,5 milioane de lei. De asemenea, autoritățile locale din Cotești vor reabilita, extinde, moderniza, dota și împrejmui Școala gimnazială cu clasele I-VIII din localitate. În acest sens, Primăria Cotești a scos la licitație proiectul de investiții mai sus amintit, iar licitația organizată pe SEAP a fost câștigată de societatea Conbeta. Valoarea de adjudecare a investiției este de 729 mii lei. Deja a fost realizat proiectul tehnic și au demarat lucrările de execuție.

Primăria Cotești mai are în derulare și un proiect ce vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Rădulescu“ din satul Budești. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Acest proiect se află în faza de licitație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here