GALERIE FOTO: Curtea Liceului Teoretic Odobeşti, reamenajată de elevi de clasa a V-a

0
278

Elevii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti au amenajat o mini grădină în curtea şcolii, în faţa corpului B, acolo unde învaţă. Au refolosit cauciucuri uzate, cu ajutorul cărora au făcut o fântână, o lebădă şi o ceaşcă, în care au plantat flori. 10 elevi de la clasa a V-a B şi 2 de la clasa a V-a C au venit şi cu initiaţive proprii: au văruit pomii şi gardul şcolii, au vopsit o buturugă, în coşuri de gunoi au pus pământ şi flori.

Totul a pornit când o elevă de clasa a V-a i-a cerut profesoarei de Educaţie socială să dea elevilor de la clasa a V-a B un proiect de făcut. Profesoara nu a stat prea mult pe gânduri şi imediat a apărut ideea proiectului. „Luaţi nişte cauciucuri, le vopsiţi, puneţi pământ în ele, flori şi decoraţi spaţiul din faţa corpului B”, a venit prompt solicitarea profesoarei. La auzul acestor cuvinte, mai mulţi elevi au intervenit, spunând că vor să se implice. Prima acţiune era programată peste câteva zile, după ore, însă pentru că dorinţa era prea puternică, mai mulţi elevi inimoşi s-au înfăţişat a doua zi dimineaţă, la 7.30, în curtea şcolii, gata să facă ceva nemaipomenit, ceva ce nu mai făcuseră până atunci.

Ce a ieşit, e ceva de lăudat pentru nişte elevi de clasa a V-a. Câteva ore au muncit elevii în faţa corpului B, având dorinţa să facă ceva deosebit pentru şcoala în care învaţă şi stârnind mirarea tuturor celor care îi vedeau la primele ore ale dimineţii cu chef de muncă. Florentin Rotaru, Florentina Rotaru, Alexandra Petruşcă, Mădălina Bubuliga, Mario Cristea, Radu Gabriel Pepene, Daniel Agachi, Eliza Andrei, Cosmin Cocâi, Alexandru Aşteleanu, Cristina Avrămescu şi Bogdan Andrei sunt elevii care merită felicitările noastre.

Doamna Petruţa Stângă şi domnul Fănică sau domnul Iulian, oamenii de serviciu de la liceu, au sărit şi ei in ajutorul copiilor, făcând ba acoperişul fântânii, ba pregătind vopseaua pentru cauciucuri. Cineva de la magazin le-a dat copiilor un bax de apa gratis pentru a construi lebăda. Elevii s-au organizat bine. Alexandra Petruşcă a adus cu o căruţă, ajutată de un vecin, pământ şi mai multe cauciucuri pentru a finaliza lucrarea începută. Unul dintre copii a spus la un moment dat: „Vedeţi, noi şi reciclăm!”. Cei mari se uitau cu jind la lucrările elevilor mai mici. După isprava lor, elevii au realizat şi un filmuleţ cu imagini din timpul activităţii.

Ei şi-au creat amintiri frumoase şi s-au bucurat de experienţe deosebite alături de profesoara lor. Directorul Liceului Teoretic Odobeşti i-a felicitat pe elevi pentru acţiunea întreprinsă şi spiritul de echipă de care au dat dovadă.
„Felicitări elevilor noştri. Ne bucurăm mult, mai ales când ştim că iniţiativa aparţine unor elevi de clasa a V-a”, a transmis Nelu Taman, directorul Liceului Teoretic Odobeşti.


Profesor Ema Dragomir – Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here